banner55

Türkiye'nin dev bayrağı Kocaeli'de yükseldi

Türkiye'nin dev bayrağı Kocaeli'de yükseldi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ağustos 2017 Çarşamba 11:09
Türkiye'nin dev bayrağı Kocaeli'de yükseldi

Türkiye'de su üzerinde kurulan en büyük Türk bayrağı Kocaeli’nde dalgalanmaya başladı.

Karamürsel Belediyesi tarafından yapılan Balık Adası Sosyal Tesisleri Projesinde, Türkiye’nin deniz üzerindeki en büyük ve en yüksek bayrağı Kocaeli sahiline konumlandırıldı. Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör. Dr. İbrahim Türkeri ve Gönül Karademir Türkeri'nin tasarladığı Karamürsel Belediyesi Balık Adası Sosyal Tesisleri Projesinde önemli bir aşama kaydedildi. Tasarım ekibi ve yüklenici firma tüm statik unsurları hesaplayarak Türkiye'de "su üzerinde kurulan en büyük Türk bayrağını" Karamürsel'e yerleştirdi. 

CİDDİ BİR MÜHENDİSLİK
Yüzey alanı 150 m2, bayrak direğinin deniz kotu yüksekliği 39 metre,  toplam ağırlığı ise 3,058 ton olan proje alanının yılsonuna kadar kente kazandırılması planlanıyor. Hızla esen rüzgâra karşı bu dev bayrağı konumlandırmanın ciddi bir mühendislik hesabı getirdiğini ifade eden GTÜ Mimarlık Fakültesi Öğr.Gör. Dr. İbrahim Türkeri proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kıyıda bir program yoğunluğu önererek kentin kıyı ile olan ilişkilerini daha da canlandıracak olan bu projede öncelikli yaklaşımımız doğal olana zarar vermeden ve onun rehabilitasyon sürecine daha fazla yeşil alan ile eklemlenerek bu alanı yeniden üretmektir.

Balık adası çeperlerinin tasnif çalışmaları tamamlandı, bu aşama projenin en zor aşaması çünkü su üzerinde bir yaşam kurmaya çalışıyoruz. Su üzerinde bir platform kurup saatte 170 km hızla esen rüzgârla dalgalanan bir bayrağı buraya konumlandırmak ciddi bir mühendislik hesabı hassasiyet gerektirmektedir. Bu ölçekte bir uygulama bizim tespitlerimize göre Türkiye’de bir ilk ve onur verici bir durum. Bu husustaki iradesi nedeniyle Karamürsel Belediyesi’ni ve ekip arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu. 
EN BÜYÜK BAYRAK
Bir sonraki nesillere bırakılacak en önemli değerin mili değerlerle yoğrulmuş eserler olduğunu söyleyen  Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise proje ile ilgili; "Bizlerden sonraki nesillere bırakacağımız miraslar, Milli değerlerimizi ortaya koyarak yapmış olduğumuz çalışmalardır. Bizden sonraki nesillere örnek olacak olan Türk bayrağımız, Türkiye’de bulunan su üzerine kurulmuş yapıların en büyük ay yıldızlı bayrağıdır. Bayrağımızın kırmızı rengi şehitlerimizin al kanını, yıldızı şehitlerimizi ve hilali İslamiyet’i temsil eder. Bizler yapmış olduğumuz bu çalışmayı gururla Karamürsel halkına sunarak, Türk bayrağımızı göndere çekmenin onurunu yaşıyoruz"  ifadelerini kullandı.   


Son Güncelleme: 02.08.2017 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37