banner55

Üniversite sanayi iş birliği ödülü kazandıran proje

Üniversite sanayi iş birliği ödülü kazandıran proje

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Kasım 2018 Perşembe 12:32
 Üniversite sanayi iş birliği ödülü kazandıran proje

Her yıl TÜBİTAK, TTG ve TÜSİAD tarafından düzenlenen ve bu yıl 13.sü yapılan 'Teknoloji Ödülleri Yarışması'nda Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Doğru’nun bir Hayat Holding kuruluşu olan KEAS (Kastamonu Entegre A.Ş.) ile gerçekleştirdiği TEYDEB destekli ‘Orman Atıklarının Gazlaştırılması İle Elektrik Enerjisine Çevrilmesi Projesi' yılın En İyi Üniversite-Sanayi İş Birliği Ödülü’ne layık görüldü.
 
Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanı sayın Mustafa Varank, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı sayın Güler Sabancı ve Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verilen ödülü Doç. Dr. Murat Doğru adına Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Keskinler aldı. 

Ödül getiren proje tanıtım toplantısına Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan katıldı. Çevre Mühendisliği akademik personelinin katıldığı etkinlik bölümün toplantı salonunda gerçekleştirildi. Prof.Dr. Keskinler ve Doç. Dr. Doğru tarafından projenin hazırlanış süreci ve sanayiye katkıları ele alındı.

Mevcut sekiz farklı biokütle yakıt türünden faydalanmak amacıyla geliştirilen Tübitak-Teydep destekli proje, üretim tesislerinde proses sırasında ortaya çıkan atık biyokütlelerin yakılmadan, devreye alınan gazlaştırma tesisinde verimli bir şekilde yenilenebilir enerjiye dönüştürülerek temiz bertarafı sağlanıyor. 

Gebze Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından geliştirilen ve Kastamonu Entegre A.Ş. tarafından kullanılan bu yeni teknoloji ile daha az yatırım maliyeti ile yüksek enerji verimi sağlanırken aynı zamanda atık yönetiminin daha etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanıyor.





Son Güncelleme: 29.11.2018 12:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37