banner55

Vektör mücadelesine son sistem teknoloji

Vektör mücadelesine son sistem teknoloji

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Haziran 2017 Çarşamba 13:13
Vektör mücadelesine son sistem teknoloji
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen Vektör Mücadelesi Hizmeti 2017 yılı yaz dönemi çalışmaları devam ediyor. Vektör üreme potansiyeli olan alanlarda larva ve ergin ilaçlamalarına ara verilmeden sürdürülüyor. Başta sivrisinek, karasinek, kemirgen ve haşerelere yönelik, zararlıların üreme alanlarına kadar girilip son sistem araç ve ekipmanlarla anında müdahalede bulunuluyor.
 
SES DALGALARIYLA ÇALIŞIYOR
Çalışmalar kapsamında, bataklık, sazlık gibi ulaşılması zor alanlarda da çalışmalar yapılıyor. Çalışmalarda 8 çarpı 8 amfibik araç ile hiç kimyasal ilaç kullanmaksızın sivrisinek larvalarını ses dalgalarıyla yok eden larva sonic cihaz mücadelede etkin rol oynuyor. Çatı olukları gibi zor noktalara erişim imkanı tanıyan teleskopik araç ise tüm yaz boyunca vektör mücadelesi çalışmalarına destek veriyor.
 
SOĞUK PÜSKÜRTME
Yapılan çalışmalara ilaveten Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği doz ve aralıklarla Mist Blower denilen cihazlarla soğuk püskürtme tarzında ergin mücadelesi yapılıyor. Ayrıca yaz döneminde aşırı sıcaklardan kaçmak ve üreme amacıyla yer altı sistemlerine sığınan ergin sivrisineklere de termal fog denilen cihazlarla dumanlama yöntemiyle ek ilaçlama sistemiyle müdahale ediliyor.

 
Son Güncelleme: 21.06.2017 13:14
Anahtar Kelimeler:
KartepeKardan Gemi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37