banner55

Yangın bilinci

Yangın bilinci

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
01 Temmuz 2016 Cuma 10:48
 Yangın bilinci
İncelediğiniz konu ne kadar nitelikli / nicelikli olursa olsun yada siz siyasete bile soyunuyorsanız, kamuoyunda & kentte mutlaka karşılığınız olmalı. Ancak ve ancak bu durum da sürekliliğiniz olabilir.
Türkiye’nin 3.büyük sanayi kenti olan ilimizde an  itibariyle endüstriyel tesislerle konut dahil tüm yaşam alanları iç içe girmiş durumdadır.  
Buna göre yaşamımızı idame ettirmemiz bir zorunluluktur. Bu gerçekten hareketle; Son bir yıl içerisinde Konut Yangını 1109 adet, Endüstriyel Tesis yangınları ise 192 adettir.
Bunların sonucunda konut ve tesislerde çok büyük miktarlarda zarar oluşmuş ve maddi kayıplarda söz konusu olmuştur. Bunlarla beraber tesislerin işlerliğine kavuşana kadar oluşan üretim ve iş kaybı zararlarının da oluştuğu gözden kaçırılmamalıdır.
Türkiye  deprem bölgesidir. Yapıların bu gerçeğe dayalı tesis edildiğini varsayarak  doğal afetin yaşanması durumundaki yapılacakları sonraki yazılarımızda irdeleriz. Ancak YANGIN doğal afet değildir.
Kent boyutunda oluşturulacak teknolojik gelişmeler temelinde yangın master planı oluşturulmalıdır.  Yasa ve yönetmelik çerçevesinde doğru önlem planları yapılmalıdır. Yangın anında yapılacak aksiyonlar konusunda kamuoyu bilgilendirilmelidir
(Her  eve pilli yangın dedektör ile bilgilendirme notları dağıtılmalı vb…)
SONUÇ OLARAK;
Ancak bu sayede YANGIN vb. olaylarda CAN ve MAL GÜVENLİĞİNİZİ sağlayabiliriz
Son Güncelleme: 01.07.2016 14:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37