Darıca, Havza ile kardeş şehir oldu

İkili ilişkiler güçlenecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Mayıs 2016 Pazartesi 12:26
Darıca, Havza ile kardeş şehir oldu
Darıca Belediyesi ile Samsun’un Havza Belediyesi karşılıklı imzalanan protokolle kardeş şehir oldular. İmzalanan protokolle iki şehir arasında sosyal ve kültürel anlamda bir bağ kurulması, teknik, turizm ve kültür alanında işbirliği ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi öngörülüyor.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ile Havza Belediye Başkanı Av.Murat İkiz arasında imzalanan protokolün ardından başkanlar şehirlerini temsilen birbirlerine karşılıklı birer hediye takdim ederken, Havza Belediye Başkanı Av.Murat İkiz yaptığı açıklamada, "Altyapısı ve  üstyapısı tamamlanmış, tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle önemli bir yaşam merkezi olan, sanatsal ve kültürel aktivitelerle örnek bir yaşam merkezi konumundaki Darıca ile kardeş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

KÜLTÜREL İŞBİRİLİĞİNE ÖNEM VERECEĞİZ

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise yaptığı açıklamada daha önce yurt dışından Bulgaristan’ın Koşukavak ve Filistin’in Han Yunus şehirleri ile yurt içinden ise Ardahan ve Şenkaya ile kardeş şehir olduklarını hatırlatarak, "Havza Belediyesi bizim beşinci kardeş şehrimiz oldu.

Bugün karşılıklı imzaladığımız protokol ile hayata geçirdiğimiz Kardeş Şehir projesinin iki ilçemize de hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başta kültürel anlamda işbirliği olmak üzere her alanda işbirliği yaparak ilişkilerin geliştirilmesi yönünde çaba harcayacağız. İlçemizde önemli bir oranda Samsun’lu kardeşimiz yaşıyor.Onların da katkı ve destekleriyle kardeş şehir projemizi hayata geçirerek, iki şehir arasında kültürel bir bağ kuracağız" diyerek, protokolün hayırlı olmasını temenni etti. 


Son Güncelleme: 23.05.2016 18:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37