İntihar eden liseli Mihriban'ın babası okul yönetimini suçladı

İntihar eden liseli Mihriban'ın babası okul yönetimini suçladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Kasım 2016 Cuma 19:14
İntihar eden liseli Mihriban'ın babası okul yönetimini suçladı
AKSARAY'da okul bahçesinde bankta erkek sınıf arkadaşıyla yan yana oturduğu için, iddiaya göre 'tekrarı halinde okuldan atılacağı' uyarısı alan liseli 17 yaşındaki Mihriban Şimşek'in, babasının kullandığı otomobilden kendini atarak intihar etmesinin yankıları sürüyor.

Mihriban'ın babası Hasan Şimşek kızının ölümüyle ilgili okul yönetimini suçlarken, Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. 

Ailesi Nevşehir'de oturan ve öğrenim gördüğü Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin pansiyonlu yurdunda kalan Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek, okul bahçesinde erkek sınıf arkadaşı O.E. ile bankta yan yana oturduğu sırada, iddiaya göre arkadaşının saçına düşen yaprağı aldı. Bunu gören bir öğretmen, Şimşek ve O.E.'yi 'uygunsuz harekette bulundukları' iddiasıyla okul müdürü Savaş Ş.'ye götürdü. Okul müdürü de her iki öğrenciye 'böyle bir olayın tekrarı halinde okuldan atılacaklarını' söyledi ve ailelerini okula çağırmalarını istedi. 

BABASIYLA OKULA GİDERKEN OTOMOBİLDEN KENDİNİ ATTI

Bu olaydan sonra Mihriban Şimşek, hafta sonu Nevşehir’in Gülşehir İlçesi'nde oturan ailesinin yanına geldi. Okul yönetimi tarafından aranarak okula çağrılan baba Hasan Şimşek geçen Pazartesi günü kızıyla birlikte okula gitmek üzere otomobiliyle yola çıktı. Otomobil hızla ilerlerken, Mihriban iddiaya göre hareket halindeki otomobilin kapısını açarak kendini yola attı. Ağır yaralanan ve Nevşehir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’ne alınan talihsiz kız dün yaşamını yitirdi. Hastane önünde bekleyen Mihriban’ın ailesi acı haberle yıkılırken, arkadaşları da hastaneye akın etti.

BABA:DİĞER 2 KIZIMI OKULDAN ALACAĞIM

Mihriban’ın ailesinin Gülşehir’deki evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Baba Hasan Şimşek, DHA'ya yaşadıklarını anlattı. Kızının ölümünden okul yönetimini ve müdürü sorumlu tutan Baba Şimşek şunları söyledi:

"Mihriban okul yolunda ölüme gitti. Kızımı okutayım dedim ama ölümüyle karşılaştım. Söz konusu olayla ilgili beni müdür yardımcısı aradı. Kızım da 'müdür yardımcısı seni arayacak. Önemli bir şey yok, gelme' dedi. Ancak müdür yardımcısı ısrar etmiş 'baban gelsin' diye. Kızım da 'babamın eli yara, araç süremediği için gelemez' demiş. 

Bunun üzerine müdür yardımcısı 'otobüs ile gelsin' demiş. Pazartesi günü okula görüşmeye gidiyordum. Okuldaki durumu bilmiyorum. Arkadaşlarının anlattığına göre sebebi okul müdürü. Gereken neyse yapılsın istiyorum. Okul müdürü ve yardımcıları hakkında şikâyetçi oldum. Cumhurbaşkanımız 'kızlarınızı okutun' diyor. Ben de kızlarımı okutuyordum. Mihriban’dan başka 2 kız çocuğum var, onlar da okuyor. Ancak okuldan soğudum. Diğer 2 kızımı okuldan alacağım." 

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın ardından Aksaray İl Milliği Eğitim Müdürlüğü, iddialarla ilgili soruşturma başlattı. İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, 'Konu hakkında soruşturma başlatıp, müfettiş görevlendirdik. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'na da konuyla ilgili bilgilendirmede bulunduk' dedi.

VALİ: CEZALARI EN AĞIR ŞEKİLDE UYGULANACAK'

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, lise öğrencisi Mihriban Şimşek'in intihar etmesiyle ilgili Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin sorumluları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Mihriban Şimşek'in ölümüyle ilgili hem Vali olarak, hem de bir baba olarak derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Pekmez şöyle dedi:

'İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi Pansiyonlu öğrencisi ve Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek’in vefat olayını hem Vali olarak, hem de baba olarak derin bir üzüntüyle öğrendim. Elim olayın hangi sebeple olursa olsun meydana gelmesini kabul etmek mümkün değildir. 

Bu nedenle elim olayın meydana gelmesine dolaylı veya dolaysız sebebiyet veren, ihmali olanların tespiti amacıyla idari inceleme ve soruşturmaya derhal başlanılmıştır. En hızlı şekilde sonuçlandırılacak soruşturma sonucunda gerekli idari ve adli yaptırım ve cezaları en ağır şekilde uygulanacaktır. Hayatını kaybeden kızımıza rahmet dilerken, dünyadaki en büyük acı olan evlat acısını yaşayan ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.'

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Mihriban'ın cenazesi, Ankara Adli Tıp Korumu'ndaki otopsinin ardından Gülşehir'e getirildi. Kurşunlu Cami'de ikindi vakti kılınan cenaze namazına babası Hasan Şimşek, yakınları ve Aksaray’daki okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Mihriban, gözyaşları arasında ilçe mezarlığında toprağa verildi. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 18.11.2016 19:15
Anahtar Kelimeler:
Kocaeli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37