banner55

Kartepe’de geyiklerin de karnı doyuyor

Kartepe’de geyiklerin de karnı doyuyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Ocak 2017 Salı 19:22
Kartepe’de geyiklerin de karnı doyuyor



Kartepe Sultaniye Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde görülen ve doğal yaşamda kar nedeniyle aç kalan geyiklere belediye ekipleri, mahalle muhtarı iş birliği ile yem bıraktı.

Ağır kış şartları sebebiyle aç kalan geyiklere yardımcı olan Sultaniye Mahallesi sakinlerine belediye ekipleri de tedarik ettiği yemleri geyiklerin yol güzergahına balyalar halinde bırakarak destek oldu.

Sultaniye Muhtarı Ahmet Özkılıç, verdiği destek için Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e teşekkür etti. Köy statüsünden mahalle statüsüne kavuşan bölgenin kış turizmine önemli katkı sağladığına dikkat çeken Muhtar Özkılıç, “Doğal yaşamda çıplak gözle görülen geyik ve diğer hayvanlara bölgemizde belirli aralıklarla yem bırakmaktayız. Soğuğa ve açlığa direnen geyikler için de yonca balyalarını Kartepe Belediyemizin yardımlarıyla karda üst kesimlere kadar ulaştırıyoruz” dedi.

Kartepe Belediyesi yetkilileri de, “Eşsiz doğa güzelliğine sahip ilçemizde yaban hayatının da desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara belediye olarak her zaman destek olmaktayız. Bölgede geyiklerin yaban hayatına yenik düşmemesi için bölge halkının çabalarına da katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ekolojik dengenin korunmasının geleceğimiz için çok önemli olduğunun bilincindeyiz” dedi. 
Son Güncelleme: 17.01.2017 19:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37