Komşusuna yardım etmek isterken kolundan oldu

Asansörün halatı boşalınca..

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Ekim 2016 Çarşamba 15:12
Komşusuna yardım etmek isterken kolundan oldu
KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde komşusunun evinin cephesine asansör yapılmasına yardımcı olan 67 yaşındaki Hayati Doğan, asansörün halatının boşalması sonucu aşağı düştü. Hayati Doğan'ın asansör sepeti ile duvar arasına sıkışması sonucu kopma aşamasına gelen sol kolu kesildi.

Körfez Fatih Mahallesi Yıldız Caddesi'nde oturan Hacı Gazi 4 katlı binasının cephesine yaptığı asansör için komşusu Hayati Doğan'dan yardım istedi. Yaklaşık 15 yıl önce evinin cephesine asansör kuran Hayati Doğan, komşusu Hacı Gazi'ye yardımcı oldu. Hayati Doğan ve Hacı Gazi binanın cephesine profilleri monte ederek asansörü kurarken, birkaç denemeden sonra sepeti hareket ettiren motor arızalandı. Bunun üzerine, asansörün sepeti 4'üncü katta bağlanarak, motor söküldü. Motor tamir için bir atölyeye gönderildi.

Yaklaşık 10 gün önce binanın cephesindeki profilleri kontrol eden Hayati Doğan'ın bulunduğu sepet bir anda halatın boşalmasıyla birlikte 4'üncü kattan düştü. Yaklaşık 14 metre aşağı düşen sepette bulunan Hayati Doğan'ın sol kolu duvar ile asansör arasında sıkıştı. Hayati Doğan olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sol kolu kopma aşamasına gelen Hayati Doğan'ın kolu kesildi.

Tedavisinin ardından evine getirilen Hayati Doğan kendi evinin cephesinde de asansör bulunduğunu, komşusunun beğenmesi üzerine kendisinden yardım istediğini belirterek, "Komşum her eve gelişinde asansörle evime çıkıyor ve çok beğeniyordu. Kendisinin yaşlandığı için aynı düzeneği istedi ve yardım talep etti. Hatalı bağlanan halatın kopması sonucu kaza meydana geldi" dedi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 05.10.2016 16:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37