banner55

Sokakta bulunan engelli genç 9 gün sonra ailesine kavuştu

Ailesi gazetelerden gördü

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
13 Ekim 2016 Perşembe 13:56
Sokakta bulunan engelli genç 9 gün sonra ailesine kavuştu
Gebze'de, 4 Ekim günü sokakta yerde yatarken bulunan zihinsel engelli genç, kimliği belirlenemeyince koruma altına alındı. Kayıp olan 18 yaşındaki İsmail Yalçın'ı haberlerde görüp tanıyan yakınları ailesine haber verdi. Kartepe'de bulunan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne gelen ailesi ile İsmail Yalçın'ın 9 gün sonra kucaklaşması sırasında duygusal anlar yaşandı.

4 Ekim günü Gebze Sultan Orhan Mahallesi 1159 Sokak'ta yerde yatan genci görenler polise haber verdi. Polis, kendisini ifade edememesi, üzerinden nüfus cüzdanı ve kimliğinin belirlenebileceği bir belge çıkmaması üzerine genci Gebze Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne teslim etti. Kartepe İlçesi'nde bulunan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rahabilitasyon Merkezi'ne getirilen engelli genç merkezde misafir edildi. Doğan Haber Ajansı'nın engelli genç ile ilgili haberinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından yakınları haberi izleyerek aileye haber verdi.

İstanbul Sultanbeyli Sancaktepe'de yaşayan Yalçın Ailesi, İsmail Yalçın'ı almak için bugün Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geldi. Sonay Yalçın oğluna sarılırken duygusal anlar yaşadı. İsmail Yalçın babası ve kardeşleriyle kucaklaştı. Evinden çıktıktan sonra yürüyerek Gebze'ye geldiği belirlenen İsmail Yalçın'a annesi ve kardeşleri sıkı sıkıya sarıldı.

Kardeşinin hayatından endişe ettiklerini söyleyen ağabeyi Ercan Yalçın, "9 gündür kardeşim kayıp. Biz gece gündüz arama çalışmaları yapıyorduk. Sancaktepe'de oturuyoruz. Ormana yakın evimiz. Mobese kameraları ve güvenlik kameralarını izledik. Olumlu bir sonuç alamadık. Ormanları da araştırdık ama bulamadık. Artık hayatından endişe etmeye başlamıştık. Yakınlarımız bize televizyonda kayıp olduğu şeklinde gördüklerini ve Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildiğini söylediler. Geldik ve kardeşime kavuştuk" dedi.

8 çocuk annesi Sonay Yalçın ise oğluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirterek, "Yavrum kaybolduğumda çok üzüldüm. Kötülerin eline düşebileceğini düşündük. Herşey olabileceğini düşündük. Ormanlık alanda aradık. Çocuğum bulununca çok sevindim" diye konuştu.

YENİ KİMLİK ÇIKARILACAKTI

Engelli bir çocuğun ailesine kavuşmasının dünyanın en güzel olayı olduğunu söyleyen Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Adem Çiçek, "Gurur verici bir tablo. 9 gün önce geldiğinde ismini, nereden geldiğini söyleyemiyordu. Hangi ilacı, hangi hastalığı olduğunu bilemiyorduk. Nüfus Kanunu gereğince kimlik tespiti, yaş tespiti ve kimlik çıkartma zorunluluğumuz vardı. Dün itibariyle yeni bir kimlik çıkartmak üzereydik. İyi ki aile bulundu. Yeni bir kimlik çıkarsaydık sanırım bir daha ulaşamayacaklardı. Farklı bir kimlikte devletin rehabilitasyon merkezinde yaşayan biri olarak devam edecekti. Engelli bir çocuğun ailesine kavuşması dünyanın en güzel olayı" dedi. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 14.10.2016 00:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37