Gebze'de Çağla kızımızla tanıştığımda, geleceğin Nobel Fizik Ödülü’nün sahibi ile konuşuyormuş gibi hayal kurdum o an. Bana bunu hissettirdi. Neden olmasın? Son LGS şampiyonlarından biri olan Çağla, liseye geçiş sınavında tüm sorulara doğru yanıt vererek Gebze’de gururumuz olmuştu. Pırıl pırıl bir çocuk. Tıpkı diğerleri gibi.
 
Sordum tabi, durur muyum? Ne olmak istiyorsun Çağla? Ben her zamanki gibi, doktor, mühendis gibi cevaplar beklerken, beni çok şaşırtan ve heyecanlandıran o cümleyi kurdu; Fizikçi olmak istiyorum!. Yanlış duymadınız! Bildiğimiz, Fen Fakültesi Fizik Bölümünde okumak istiyor Çağla. Bu, o kadar önemli bir cevap ki, gözlerim parıldadı birden! Kızımız bilim insanı olmayı kafasına koymuş. 
Normalde, bu yaşlarda çocuklar genel meslekleri söyler; öğretmen, doktor, mühendis, avukat olmak istiyorum. İlk defa, liseye başlayacak bir gencimizden, matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilimlerde eğitim almak isteyeni gördüm. Hedef belli, ne güzel! 
Birçok gencimizin sorunu olduğu gibi, Çağla’nın da önündeki en büyük engel yabancı dil, İngilizce. Gerisi gözlerindeki ışık, kalbindeki bilim aşkı ile halledilecektir. Gereken yabancı dil bursu da kısa sürede Çağla’ya ulaştı sanırım. Lise bitene kadar İngilizceyi, üniversite bitene kadar da Almancayı öğrenecek kızımız. Senden; insanlık için, derya deniz gibi Çağlamanı bekliyoruz kızım. Bunu da başaracağına eminiz.
Aziz Sancar, 2015’te Nobel Kimya Ödülü’nü aldığında ne kadar da mutlu olmuştuk ülkece. Dünya için, insanlık için çalışan bilim insanlarına gerçekten çok ihtiyacımız var. Hedefi olan, başarılı çocuklarımızın önünü açalım, destekleyelim hep birlikte. Ülke olarak kalkınmamızın en önemli unsurlarından biridir bu. 
30 yıl sonrası için, şimdiden çocuklarımıza yatırım yapalım.
Bu ilk köşe yazımı Çağla’ya, yani eğitime ayırmak istedim. Ülke olarak gelişmemizdeki en büyük engelin eğitim sisteminde olduğunu düşünüyorum. Gelecek yazılarımda da daha çok sevdiğim ve ilgilendiğim alanlara, eğitim, iletişim ve sosyal konulara ağırlık vereceğim.
Sizin derdiniz, benim de derdim. 
Sağlıcakla kalın…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37