Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri de e-Devlet'te

GÜNDEM

Nüfus ve vatandaşlık hizmetleri de e-Devlet'te



Kocaeli Valiliği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulamasının başladığı belirtildi.

Kocaeli il Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Onuncu Kalkınma Planı'nda, Bilgi Toplumu Stratejisi'nde ve 2016-2019 Ulusal e-Devlet Stratejisi ve Eylem Planında vatandaşlarımıza verilen hizmetlerin elektronik ortama taşınarak, zaman ve mekândan bağımsız olarak hızlı ve güvenilir bir şekilde hizmetlerin sunulması e-Devlet uygulamalarının tüm hizmetlerde ve yaşamın her alanında kullanılması devlet politikası olarak benimsenmiş; Buna paralel olarak Nüfus ve Vatandaşlık hizmetlerinde de e-Devlet uygulaması başlatılmıştır.

E-Devıet şifresi ile güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak https://vatandas.nvi.gov.tr/AdresBeyan/VatandasLogin ve www.türkiye.gov.tr adreslerinden nüfus kayıt örneği ve/veya yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin sorgulamasının yapılabilmesi, üretilen belgelerin fiziki veya elektronik ortamda ilgili mercilere verilebilmesi mümkün hale gelmiştir. 
Ayrıca e-Devlet kapısı üzerinden geçici kimlik belgesi sorgulama ve doğrulama hizmetide verilebilmektedir. Tüm vatandaşların bilgilerine ve dikkatine sunulur. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.