Soğuk ve yağışlı hava geliyor

GÜNDEM

Kocaeli Valiliği vatandaşları soğuk ve yağışlı havaya karşı uyardı.

Kocaeli Valiliği vatandaşları soğuk ve yağışlı havaya karşı uyardı.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; bölgemizin bu gece saatlerinden itibaren, Trakya’dan başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Beklenen yağışların; Perşembe (08.04.2021) günü Saat: 00:00 ile Pazartesi (12.04.2021) günü Saat: 18:00 arasında Marmara (Trakya, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) çevrelerinde genellikle yağmur ve sağanak şeklinde; Cuma (09.04.2021) günü bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Cumartesi (10.04.2021) günü Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Kuzey ve Kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; Bölge genelinde Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede (6 ila 10) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Meydana gelebilecek; sağanak ve yer yer kuvvetli sağanak yağışlar ile kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.