2024-04-28 21:49:44

Kaybede kaybede

Yüksel Ercan

yukselercan41@hotmail.com 28 Nisan 2024, 21:49

Taraftarı olduğum Fenerbahçe 10 yıldır şampiyon olamıyor.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan, bizim de üyesi bulunduğumuz ve yıllar sonra artık bu parti iktidar olacak diye düşünülen İYİ Parti iktidar olamıyor.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimde kendimizi seçilebilecek bir sıradan milletvekili adayı görmek isterken, Kocaeli’de 8'nci sıraya düşünce milletvekili olamadık.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçim öncesi "Seçimden başarısız çıkarsam tüm sorumluluk benimdir" diyen ve İYİ Parti'nin beklenilenin çok altında oy alması üzerine istifa eden Meral Akşener sonrası, 27 Nisan Cumartesi günü yapılan kurultayda genel başkan adaylığını açıkladıktan sonra, açık destek verdiğimiz Koray Aydın genel başkan seçilemedi.

Son dönemdeki nasipsizliğimizi bir tarafa bırakıp son 30 yılda elimizi siyaseten nereye atsak kuruduğu ile ilgili kitap yazılacak noktaya geldiğimizi yakın çevremizdeki hemen herkes kabul edecektir.

Sezai Karakoç’un 1971 yılında kaleme aldığı 'Sürgün ülkeden başkentler başkentine' isimli şiirini biz lise yıllarında okumuştuk.

İşin doğrusu biz Sezai Karakoç’un o şiirini;

Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır
Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır
Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır
Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır
Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.

Mücadeleyi bırakmayın, eğer sebat edersiniz ne kadar yenilgi alırsanız alın bir gün mutlaka galip geleceksiniz şeklinde anlamıştık.

Çok ama çok yanılmışız.

Daha 14 yaşında Ülkü Ocakları ile tanışmış, hayatının nerede ise tamamını siyaset ile geçirmiş bir idealist ve fikir insanı olarak yenilgi yenilgi büyüyecek olan zaferin kapımızı çalmasını beklerken ömür geçti gitti.

Belki yaşımızın biraz ilerlemesinden olsa gerek, son dönemlerde uğradığımız yenilgiyle hangi alanda olursa olsun ruhumuzda derin yaralar açıldığına şahit oluyoruz.

İYİ Parti 27 Nisan tarihinde olağanüstü bir kurultay yaptı.

Kurultayda genel başkan adayı olan Koray Aydın bizden 5 yaş büyük abimiz.

Müsavat Dervişoğlu 1960 Şubat doğumlu, biz ise 1960 Ağustos doğumluyuz. Dolayısı ile şu an İYİ Parti genel başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’da yaş olarak abimiz.

Diğer aday Mehmet Tolga Akalın ise bizden 14 yaş küçük, o da bizim kardeşimiz.

Her üç isim ile de nerede ise kendimizi bildik bileli aynı idealler adına mücadele ediyor, onlar nerede ise biz de orada olmaya çaba gösteriyoruz.

Söz konusu her üç isim MÇP’de, MHP’de iken biz de onlarla birlikte MÇP’de, MHP’de ilçe başkanlığı ile başlayan, meclis üyeliği ile devam eden görevleri elimizden geldiği kadar yerine getirmeye çalıştık.

Üç isim İYİ Parti'de siyaset yapmaya başlayınca "-Arkadaşlarımız İYİ Parti'de o halde bize de İYi Partide siyaset yapmak düşer" diyerek onlarla birlikte, İYİ Parti iktidarı için Türkiye’yi adım adım dolaştık.

27 Nisan tarihinde genel başkanlığı Koray Aydın kazansa biz ne kazanacaktık?

İnanın bilmiyoruz.

Delegelerin oyları ile Müsavat Dervişoğlu kazanınca ne kaybettik?

Vallahi onu da bilmiyoruz.

Yazımızın başında da belirtiğimiz gibi son dönemlerde belki kurumsal olarak hem İYİ Parti'nin, kişisel olarak da İYİ Parti bünyesinde karşı karşıya kaldığımız başarısızlıklar bizi gerçekten olmuşuz yönde etkilemiş durumda.

27 Nisan tarihinde yapılan İYİ Parti kurultayından yenilmiş bir şekilde Ankara’dan eve dönerken bizi arayan bir arkadaşımız, "-Bu kaçıncı abi biz olsak bisiklet çarpsa ziyan oluruz, senin maşallahın var kamyon çarpıyor, TIR çarpıyor her seferinde bir daha ayağa kalkıp devam ediyorsun. Bu nasıl bir mücadele azmi helal olsun" diyerek aslında yıllar içerisinde başımıza gelenleri bir çırpıda özetlemiş oldu.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi mesele Yüksel Ercan’ın siyaseten kişisel ikbalinden çok, mensubu bulunduğumuz siyasi partinin bir türlü iktidara gelememesinden kaynaklanıyor ve bünyesinde bulunduğumuz için bizi de sarıp sarmalıyor.

Yaşımız itibarı ile siyaset bizim etrafımızdan yavaş yavaş çekiliyordu. 27 Nisan tarihinden sonra 14 yaşından beri yaptığımız ama tamamı başarısızlık içerisinde geçen siyasi hayatımızın tamamen noktalandığına kanaat getirdik.

Bizim partiden istifa etmek, kazanan yönetim ile ters düşmek gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Neticede yaşantımızın şekillenmesinde bire bir etkili olan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığını yapmış Müsavat Dervişoğlu gibi bir isim, çok uzun yıllar sonra bizim de mensubu olduğumuz bir siyasi organizasyonun genel başkanı seçilmiş durumda.

Ancak bunca yıllık ülküdaşlık hukuku içerisinde bu kadar serzenişimizin de normal karşılanmasını istiyoruz.

Ne diyor bir düşünür; bir Yüksel Ercan kolay kolay yetişmiyor ki.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.