Antalya Manavgat’ta yangın sürüyor!

Antalya Manavgat'ta öğle saatlerinde 4 noktada çıkan orman yangınında 4 mahalle boşaltıldı, dumandan ve alevlerden etkilenen 62 kişi hastanelik oldu. Devlet Hastanesi'nin tahliyesinin söz konusu olmadığı yangının kontrolü için çalışmalar özveriyle sürdürülürken Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, yangınlarla ilgili soruşturma başlattı.

28 Temmuz 2021 Çarşamba 22:45
Antalya Manavgat’ta yangın sürüyor!

ANTALYA (İGFA) - Antalya'nın Manavgat ilçesinde farklı noktalarda çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine sıçradı. Orman Genel Müdürlüğü, saat 12:05'te çıkan orman yangını dolayısıyla ekipleri bölgeye sevk etti. Çöplük yolunda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan orman yangını müdahaleyi zorlaştırdı.

4 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede, Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 30 iş makinesi, 30 su ikmal aracı ve 192 arazözün desteğinin yanı sıra 960 personelle yangının kontrol altına alınması için mücadele çok yönlü sürdürülüyor. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki'nin kuzey kesimindeki mahalleleri tahliye edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ YANGIN BÖLGESİNDE

Söndürme çalışmalarını yerinde incelemek üzere Manavgat'a geçen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangın bölgesi ile ilgili İHA'dan gelen son bilgilerle durum değerlendirmesinde bulundu. Bakan Pakdemirli, müdahalelerin ormanlık alanlarda olduğu gibi büyük bir gayretle yerleşim yerlerinde de sürdürdüklerini belirterek, "Milletimizin canına, malına ve sağlığına zarar gelmemesi için ormanın kahramanları yangınla mücadeleye devam ediyor. Dualarımız kahramanlarımızla" dedi.

37 derece sıcaklığın olduğu bölgede, yangının ilerlemesiyle ilgili tüm veriler mevcut olduğunu ifade eden Bakan Pakdemirli, "Rüzgarın durumu, nemin düşüklüğü ve diğer faktörler yangının büyümesini tetikliyor. Yangın bir savaştır, savaşa hangi saatte gireceğinize dair bir tahmininiz olamaz" diye konuştu.

YANGIN YÖNETİM MERKEZİ OLUŞTURULDU

Öte yandan yangınla ilgili Manavgat'ta oluşturulan Yangın Yönetim Merkezi'nde İHA'dan ve sahadaki ekiplerden gelen bilgiler değerlendiriliyor. Merkezde Vali Ersin Yazıcı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ekiplerin çalışmalarını yakından takip ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangının söndürülmesi ve afetin neden olacağı her türlü aksaklığın önlenmesi için teyakkuz halinde olduklarını söyledi.

BAKAN KOCA: "DEVLET HASTANESİNİN TAHLİYESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Manavgat’ta çıkan yangından 62 kişinin etkilendiğini kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "3’ü yanık, 2’si kırık, 57’siyse dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındı. 112 ambulanslarımız, mobil komuta aracımız, UMKE ekiplerimiz olay yerinde. Devlet Hastanemizin tahliyesi söz konusu değil. Hepimize büyük geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/AntalyaValilik/status/1420460837697900552

Vali Yazıcı, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte helikopterle havadan yangın söndürme çalışmalarını inceledi.

https://twitter.com/OGMgovtr/status/1420390673115648006
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37