İzmir’de Efes Alan Yönetim Planı güncellendi

İzmir'de Efes Alan Yönetim Planı Amaçlar Hedefler ve Eylemler Arama Konferansı Pamucak’ta düzenlendi.  En son on yıl önce yapılan alan yönetim planı tüm paydaşların katılımı ile güncellendi. 

06 Ağustos 2021 Cuma 18:05
İzmir’de Efes Alan Yönetim Planı güncellendi

İZMİR (İGFA) - 2015 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne bütün insanlığa ait ve üstün evrensel değere sahip kültürel bir miras alanı olarak giren Efes Dünya Miras Alanı’nınbütünlük içerisinde korunması, yaşatılması, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve toplumun kültürel-eğitsel ihtiyaçlarıyla buluşturulması amacıyla yerel, bölgesel ve ulusal paydaşlarla odak görüşmeler yapıldı.

Dünya Mirası Alanı’nı ve tampon bölgesinin onaylı yönetim planının, sürdürülebilir bir yaklaşımla korunması, değerlendirilmesi ve toplumun ihtiyaçları ile buluşturulması amacıyla revize edilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Efes Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZKA desteği ile yürütülen alan yönetim planı güncelleme çalışmaları kapsamında son aşamaya gelindi.

Paydaşlardan alınan görüşler son haline getirilen plan Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla UNESCO Dünya Mirası Komitesi’ne sunulacağı öğrenildi.  

Başkan Sengel, Efes Alan Yönetim Planı Amaçlar Hedefler ve Eylemler Arama Konferansı’nda yaptığı konuşmada UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Efes Antik Kenti, Ayasuluk Kalesi, Çukuriçi Höyük ve Meryem Ana Evi’nin Efes Selçuk’a ait olduğunun altını çizerek yerel güç birliği vurgusu yaptı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37