HEKTAŞ Turna ile tarımda İHA dönemi başlıyor

Gebze Teknik Üniversitesi, "Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi" iş birliği protokolü imza törenine ev sahipliği yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ekim 2020 Çarşamba 13:54
HEKTAŞ Turna ile tarımda İHA dönemi başlıyor

Gebze Teknik Üniversitesi, "Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi" iş birliği protokolü imza törenine ev sahipliği yaptı. Törenin ardından, HEKTAŞ tarafından son 2 yıldır farklı mahsullere yönelik kalibrasyon çalışmaları yapılan Türkiye’nin İHA-2 statüsündeki ilk zirai ilaçlama drone’u “HEKTAŞ Turna” ile, tarlada sıvı bitki besleme uygulaması yapıldı.

Türkiye’nin İHA-2 statüsündeki ilk ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tescilli tek zirai ilaçlama drone’u “HEKTAŞ Turna”ile, Gebze Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen "Akıllı Tarım Uygulamaları Eğitim Merkezi" iş birliği protokolü imza töreninin ardından deneme parselinde bitki besleme uygulaması yapıldı. Uygulama, GPS destekli harita kullanımıyla tarla sınırına uygun olarak hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirildi.

OYAK’ın tarım hayvancılık alanında faaliyet gösteren şirketi HEKTAŞ, 2,5 metre kanat açıklığına sahip İHA-2 statüsündeki Türkiye’nin ilk ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından tescilli tek zirai ilaçlama drone’u HEKTAŞ Turna ile, gereksiz bitki koruma ve bitki besleme ürünlerinin kullanımının önüne geçerek topraklarımızı korumayı, çevre ve insan sağlığı açısından daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir tarımsal üretimin önünü açmayı hedefliyor.

HEKTAŞ, 2018 yılında başlattığı “Tarımsal Üretimde Uzaktan Görüntüleme Sistemlerinin Millileştirilmesi Projesi” kapsamında başta buğday, ayçiçeği, çeltik, mısır, şeker pancarı ve kinoa olmak üzere farklı mahsullere yönelik bitki koruma ve bitki besleme uygulamaları gerçekleştiriyor.

HEKTAŞ HAKKINDA:

Bir OYAK Grup şirketi olan HEKTAŞ, Türkiye bitki koruma sektörünün lider markalarından biri olup, Türkiye’nin ekolojik yapısına ve ürün çeşitliliğine uygun 350’den fazla bitki koruma, bitki besleme, tohum, hayvan sağlığı ve evcil hayvan maması ürünlerinin üretim, satış ve pazarlamasını yapmaktadır. 64 yıllık geçmişe sahip olan HEKTAŞ, mevcut ürün yelpazesini geliştirirken, üreticilerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda, insana, çevreye ve doğaya saygılı ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına uygun ürünler sunmaktadır. Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yüksek kapasiteli modern tesisinde çalışmalarına devam eden HEKTAŞ, yenilikçi ilaçların ürün portföyüne eklenmesi için Ar-Ge faaliyetlerini sürdürmektedir. “Akıllı Tarımın Öncüsü” mottosuyla ülkemiz tarım sektörünün çözüm ortağı olan HEKTAŞ, uluslararası sertifikaları ve standartları, modern üretim tesisleri, üretim kapasitesi ve yetenekleri, güçlü altyapısı, lojistik ve teknik servisi ile Türkiye tarımına verdiği desteği artırarak devam ettirmektedir.

Daha fazla bilgi içinhttp://www.hektas.com.tr

Son Güncelleme: 07.10.2020 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37