banner55

Hem tasarrufu hem hizmet kalitesini artırdılar

Telekomdan sağlığa, sigortadan perakendeye pek çok sektörde hizmet veren ülkemizin öncü veri analizi ve yazılım şirketi Ereteam, başarılarına devam ediyor. En büyük küresel iki ilaç şirketi çözüm ortağı olarak Ereteam’i seçti. Ereteam’in tedarik zinciriyle uyumlu çözümü sayesinde gereksiz stoklar azaldı, tasarruf sağlandı, hizmet kalitesi arttı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Ağustos 2022 Cuma 12:12
Hem tasarrufu hem hizmet kalitesini artırdılar

Telekomdan sağlığa, sigortadan perakendeye pek çok sektörde hizmet veren ülkemizin öncü veri analizi ve yazılım şirketi Ereteam, başarılarına devam ediyor. En büyük küresel iki ilaç şirketi çözüm ortağı olarak Ereteam’i seçti. Ereteam’in tedarik zinciriyle uyumlu çözümü sayesinde gereksiz stoklar azaldı, tasarruf sağlandı, hizmet kalitesi arttı.

Türkiye’nin ilk yazılım hizmeti danışmanlığı ve veri analizi şirketlerinden biri olan, veri odaklı karar alma kültürünü kuruluşlara adapte etme vizyonu ile çalışan Ereteam, veri entegrasyonu iş zekâsı, performans yönetimi, kurumsal pazarlama yönetimi, finansal kaynak planlaması ve risk yönetimi gibi çok geniş alanda çözüm ve hizmet sunuyor.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri ile etkili iş ortaklıkları gerçekleştiren, kamu, finans, telekomünikasyon, ilaç, sigorta ve perakende gibi birçok sektöre veri analizi ve iş optimizasyonu çözümleri sunan Ereteam, başarılarına devam ediyor.

En büyük küresel ilaç şirketlerinden iki kuruluş, kapsamlı bir "Pazar İçi Envanter Planlama" platformu oluşturmak için çözüm ortağı olarak Ereteam'i seçti. İlaç şirketlerinde, tedarik zinciri yönetimi zorlayıcı olabilir. Çoğu şirket için esnek, uygun maliyetli ve güçlü bir tedarik zincirine sahip olmak kolay değildir. İlaç tedarik zinciri, depolar, hastaneler, eczaneler vb. dahil olmak üzere çok çeşitli paydaşları içerir.

Tedarik zinciri yönetimi aynı zamanda stok fazlası ve stok yetersizliği gibi sorunları da önleyebilmelidir. Stok fazlası sorunları hem hasta sağlığını hem de halk sağlığını etkileyebilecek hileli faaliyetlere yol açabilmekteyken, aynı şekilde stok yetersizliği de hastaların sağlığını doğrudan etkiler.

ÇEŞİTLİ FORMATTAKİ VERİLER STANDART HALİNE GETİRİLİYOR

Ereteam geliştirdiği platformda müşterilerden gelen envanter ve satış verileri e-posta veya elektronik veri arayüzleri aracılığıyla toplanıyor. Daha sonra, müşterinin ana veri standartlarına göre tek bir formata dönüştürülüp, envanter yönetimini iyileştirmeye yönelik olarak kullanılıyor.

Çözümün veri toplama kısmında ilaç şirketinin dağıtım ağında yer alan iş ortaklarının veri paylaşım şekli ve veri formatı açısından çeşitlilik arz eden envanter ve satış verisini almayı kapsıyor. Birden çok kuruluştan toplanan bu çeşitli formatlardaki veri kullanılarak standart bir hale getiriliyor. Sonuç olarak konsolide satış - envanter verileri ve ürün-organizasyon-müşteri ana verileri, hem analiz, hem de planlama amaçlı kullanılabilir halde toplanmış oluyor. Bu verilere dayanarak, ilaç şirketinin organizasyonundaki kullanıcılar ve dağıtım ağındaki iş ortakları, stoklarında bulundurmaları gereken her ürün için minimum ve maksimum stok hedeflerini birlikte tanımlıyorlar. Ayrıca ürünlerin son kullanma tarihlerine ve diğer parametrelere göre otomatik uyarılar oluşturuluyor.

SATIŞ TAHMİNLERİNİ İYİLEŞTİRDİ

Ereteam’in geliştirdiği çözüm, global ilaç firmalarının müşteri odaklı E2E tedarik zinciri hedefleriyle tam uyumlu. Çözüm, işletme sermayesinde tasarruf, artan itibar, daha yüksek hizmet seviyeleri, yeni ortaklıklar, daha iyi iç görüler ve daha düşük masraflar gibi faydaları da sağlıyor.

Ereteam’in çalışmasıyla müşteri davranışının ve talep modellerinin daha iyi anlaşılması, satış tahminlerini iyileştirdi ve bu da ilaç şirketlerinin stok yetersizliğini önlemek için proaktif önlemler almasına yardımcı oldu. Üstelik kendi müşterilerine yönelik, onların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş çözümler sunmalarını sağladı.

Stokların pazarda daha iyi görüntülenmesi ve takip edilmesi sayesinde bağlı kuruluşların depolarındaki stoklar azaldı ve bu da işletme sermayesinde tasarruf sağladı. Müşterilerden iade gelen son kullanma tarihi yakın olan ürünler başka müşterilere yönlendirilerek, bundan kaynaklanan zararların önüne geçilmiş oldu.

Ayrıca, belirli bir bölgedeki satışları ile o bölgedeki hasta sayısı karşılaştırılarak hizmet seviyesi iyileştirilebilir hale geldi ve şirketin talepteki olası değişiklere hazır olması sağlandı.

KIRBACI: İŞLETME SERMAYELERİNDE TASARRUFLAR SAĞLANDI

Ereteam Teknik Satış Direktörü Gökçe Kırbacı çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:

‘’Müşterilerimiz artık kendi müşterilerinin her üründen kaç kutu sipariş vermesi gerektiğini hesaplayabiliyor ve ona göre teklif gönderiyor. Tedarik zinciriyle uyumlu bu çözüm sayesinde gereksiz stokların azaltılmasıyla da işletme sermayelerinde tasarruflar sağlandı.

ÖRSLÜ: TÜM KITALARDA PROJE YAPABİLİR HALE GELDİK

Ereteam’in Satış, Pazarlama ve AR-GE’den sorumlu Genel Müdür Vekili Suat Örslü ortaya koydukları çözümlere ilişkin şöyle konuştu:

Dünyanın en büyük iki ilaç şirketinde geliştirmiş olduğumuz bu çözümler ile sadece Türkiye’de değil, Avustralya’dan Amerika’ya kadar tüm kıtalarda proje yapabilir hale geldik.

14 farklı ülkede projelerimizi tamamlamış durumdayız ve bu sene içerisinde 16 farklı ülkenin daha katılmasıyla birlikte çözümlerimizin uluslararası bir standart haline gelmesinin haklı mutluluğunu yaşıyoruz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37