Geçtiğimiz Mart ayı itibarı ile hayatımıza giren Covid 19 salgını dolayısı ile bilindiği gibi hayatımız hiç tahmin edemeyeceğimiz boyutlarda değişti. Var olan tüm adet ve gelenekler sanki hayatımızda hiç olmamışlar gibi çıkıp gittiler.

Bizim babamız, annemiz hayatta değil ancak hayatta olsalardı bile bu Covid 19 salgını dolayısı ile kendilerine doya doya sarılamayacağımızı en azından onların sağlıklı olması açısından biliyoruz.

Akrabalarımız ile olan mesafe Covid 19 korkusundan iyiden iyiye açılmış durumda, çok sevdiğimiz aile büyüklerimizin halini, hatırını ancak telefonlarla konuşarak yada görüntülü arayarak sorabiliyoruz.

Çok sevdiğimiz futbol karşılaşmalarını seyretmek yasak, Salon sporlarına iştirak etmekte artık mümkün değil, birkaç kişinin bir araya gelebileceği her türlü spor organizasyonlarına da katılım yasaklandı.

Tehlikenin artık önlenemez boyutlara ulaştığı ortaya çıkınca Lokantalarda, cafelerde oturup yemek yemek, çay içmek , aynı masa etrafında toparlanıp sohbet etmekte yasak.

Maskesiz dolaşmak artık imkansız, mesafeyi korumak şart, hijyen kurallarına uymak artık bir mecburiyet zira Allah korusun Covid 19 belasından kurtuluş nerede ise imkansız gibi.

Aile bireyleri ile olan ilişkilerde de bir düzen tutturmak nerede ise imkansız gibi, aynı çatı altında yaşadığınız aile bireyleri ile de mesafeyi korumak gibi bir mecburiyet bulunuyor.

Normal şartlarda yaptırdığı testi pozitif çıkmayan kişi yada kişiler için muhtemelen Covid 19 belası bir anlam ifade etmiyor olabilir ancak testi pozitif çıkanların 10 günlük karantina süresince karşı karşıya kaldıkları zor durumu yaşayan birisi olarak biz çok iyi biliyoruz.

Var olan tedbirlerin Covid 19 belasından kurtulmak adına yeterli olmayacağı vatandaşımızın her türlü ikaza ve uyarıya rağmen bir türlü en azından maske-mesafe-hijyen kuralarına uymamakta direndiği gerçeği de göz önünde olduğundan bundan sonra daha sert tedbirlerin gelmesi ihtimali son derece fazla.

Biz elimizden geldiği ölçüde var olan yayın kuruluşlarımız ile Covid 19 belası ile ilgili endişelerimizi dile getiriyor ve daha geniş kitleleri uyarmak adına bütün imkanlarımızı kullanıyoruz, bir taraftan vatandaşlarımızı bu baş belası salgın ile ilgili uyarırken diğer taraftan da kendimiz ve ailemiz adına gerekli tüm önlemleri almaya çaba gösteriyoruz.

Covid 19 salgınının var olan pek çok adet ve alışkanlıklarını bir daha geri gelmemek üzere değiştireceğini Covid 19 salgını hayatımızdan çıksa bile var olan alışkanlıklarımızın bir daha geriye dönmeyeceği konusunda son derece iddialı görüşlere sahibiz.

Epey bir zamandır en yakın aile bireylerinin bile birbirlerine sarılmaktan çekindiklerini, 3-4 kişilik bir toplulukta bile birisinin hapşırmasının, öksürmesinin bile hoş karşılanmadığı bir süreçten geçiyoruz.

Hepimiz ortak alanlarda yaşıyoruz, Covid 19 salgını dolaysı ile var olan önceliklerimizin bile değiştiği alışkanlıklarımızın ise hiç tahmin edemeyeceğimiz boyutlarda bizi terk ettiğini üzülerek müşahade ediyor üzülüyoruz.

Umarız tüm dünya ülkeleri ile birlikte bizi de etkisi altına alan covid 19 belası bir an önce insanlığın yakasını bıraksın bizde en azından bizi terk etmeyen alışkanlıklarımızın bir kısmına yeniden geri dönelim, hayatımızın bundan sonraki kısmını hiç değilse huzur içerisinde geçirelim.

Başka hiçbir beklentimiz yoktur, sağlıklı olmak dışında..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37