Bakan Çavuşoğlu Balkan yolcusu

15 Haziran 2022 Çarşamba 16:37
Bakan Çavuşoğlu Balkan yolcusu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Balkan ülkelerini ziyarete gidiyor.ANKARA (İGFA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Kosova’ya 15-19 Haziran tarihlerinde resmi ziyarette bulunacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Kosova'ya yapacağı ziyaretlerde, ikili ilişkilerin yanısıra başta Bosna-Hersek olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması öngörüldüğü kaydedildi.

Bakan Çavuşoğlu, söz konusu ülkelerdeki mevkidaşları, Devlet/Hükümet Başkanları ve Meclis Başkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve Türk toplumu temsilcileriyle biraraya gelecek.

Ayrıca 16 Haziran 2022 tarihinde Kuzey Makedonya’nın Ohri şehrinde düzenlenecek II. Prespa Diyalog Forumu’na iştirak edecek, anılan Forumun yüksek düzeyli resmi açılış oturumunda konuşma yapacak.

Ayrıca Forum marjında bazı ikili görüşmeler gerçekleştirecek ve Kuzey Makedonya’daki Türk toplumu temsilcileriyle de biraraya gelmesi bekleniyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37