Erdoğan ‘müjde’ledi: KKTC’ye külliye yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nde Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'nda merakla beklenen müjdeyi açıkladı.

19 Temmuz 2021 Pazartesi 17:42
Erdoğan ‘müjde’ledi: KKTC’ye külliye yapılacak

KKTC (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meclisi Özel Oturumu'na katıldı. Özel Oturum'da milletvekillerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye ile KKTC arasındaki gücünü şehitlerin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliği tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiklerini söyledi.

KIBRIS DAVASI BÜYÜK BİR DAVADIR

"Türkiye ve Kıbrıs Türkleri olarak bugünlere birilerinin lütfuyla değil, bedel ödeyerek geldik. Gencecik evlatlarımızın bedel ödemesiyle geldik" diyen Erdoğan, "Son yarım asırda onca ihanete ve saldırıya rağmen mücadele gümüzü kaybetmedik. Zulüm karşısında boyun bükenlerden olmadık. Hakka inandık, halka yaslandık, başlaklarına değil kendi bileğimizin gücüne güvendik. Kıbrıs Türkü'nü yok edeceklerini sananlar karşılarında Kıbrıs Türk halkının çelikten bilekleriyle karşılaştılar" diye konuştu. Erdoğan, "Birlik ve beraberliğimizi hedef alanların fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

BEKLENEN MÜJDEYİ AÇIKLADI

Bu arada KKTC Parlamentosu'ndaki özel oturumda merakla beklenen müjdeyi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Millet Bahçesi inşa edileceğini duyurdu. KKTC'ye Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve yeni parlamento binası yapılacağını müjdeleyen Erdoğan, Millet Bahçesi inşaatının da yakında başlayacağını duyurdu.

"DEVLET OLMANIN İFADESİ BUDUR"

"Bilindiği gibi KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın düzgün bir Külliye ve binası yok" diyen Erdoğan, "Biz bunu KKTC'ye yakıştırmıyoruz. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın Külliyesi ile ilgili proje çalışmaları bitti ve inşaasına yakında başlıyoruz. İstiyoruz ki bir Millet Bahçesi'de yapalım istiyoruz. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bunu inşallah projeyi hayata geçirerek birilerine göstereceğiz. Aynı zamanda parlamento binası yapacağız. Mileltvekillerimizin kendilerini özgür ve rahat hissedebilecekleri alanları olsun istiyoruz. 500 dönüm arazi tahsis ettik" diye konuştu.

https://youtu.be/D022i1V0FQY
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37