banner55

Fosil bazlı plastiğin kullanımını sonlandıracak

25 Ocak 2022 Salı 15:05
Fosil bazlı plastiğin kullanımını sonlandıracak

PepsiCo Avrupa, 2030 yılına kadar tüm atıştırmalık paketlerinde fosil bazlı plastiğin kullanımını sonlandıracağını duyurdu.İSTANBUL (İGFA) - 2030 yılına kadar tüm paketlerde yüzde 100 geri dönüştürülmüş veya yenilenebilir içerik kullanma hedefini belirleyerek paket başına sera gazlarını yüzde 40 oranında azaltacak olan PepsiCo; Doritos, Ruffles, Cheetos ve Lay’s (Walkers) dahil olmak üzere tüm atıştırmalık markalarını içerecek ve paketlerde yenilenebilir içerik kullanımı ile sunmayı hedefliyor.

Geri dönüştürülmüş içerik içeren paketler gelecek yıldan itibaren pazarlara sunulacağını duyuran şirket, hedefin bir parçası olarak tasarım, altyapı ve ambalaj malzemelerine yeni bir hayat vererek Avrupa'da esnek ambalaj için döngüsel bir ekonomi inşa etmek için çalışacağını açıkladı.

Ambalajın tüketici denemeleri, yılın ilk yarısında Fransa'da bir Lay's serisindeki yenilenebilir içerikle 2022 yılında Avrupa pazarlarında başlayacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde, İngiltere'deki Walkers markasından bir serisi geri dönüştürülmüş içerik ile denemelere başlayacak. Yenilenebilir içerik, daha önce kullanılmış plastikten elde edilecek ve yenilenebilir içerik, kullanılmış yemeklik yağ veya kağıt hamurundan kaynaklanan atıklar gibi bitkilerin yan ürünlerinden gelecek.

PepsiCo'nun Avrupa'daki esnek ambalaj ortağı AMCOR Sürdürülebilirlik Direktörü Gerald Rebitzer, esnek ambalajın döngüsel ekonominin bir parçası olduğu bir gelecek inşa edeceklerini belirterek, "PepsiCo'nun yeni cips paketindeki malzeme teknolojilerini geliştirdik. PepsiCo'nun ambalajlarına yenilenebilir ve geri dönüştürülmüş içeriği entegre etmeye başlıyoruz. PepsiCo gibi müşterilerimizin taleplerini karşılamak için daha fazla iş ortağını bu yeni malzemelerin tedarik zincirlerine yatırım yapmaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37