banner55

Malezya ile SIRIM anlaşması

26 Kasım 2021 Cuma 13:43
Malezya ile SIRIM anlaşması

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Malezya ofisi ile, Malezya Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Standartlaştırma ve Ar-Ge kuruluşu olan “SIRIM” arasında iş birliği anlaşması imzaladı.ANKARA (İGFA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, havacılık alanında yarım asra yakın tecrübesi ile Malezya’nın havacılık ekosistemine katkı sağlayacak. TUSAŞ, bu alanda ilk girişimini Malezya’nın Standartlaştırma ve Ar-Ge kuruluşu olan SIRIM ile gerçekleştirdi.

İş birliği anlaşması kapsamında Endüstri 4.0 Akıllı Üretim projelerinin uygulanması, SIRIM’ın ve Malezya havacılık endüstrisinin kabiliyetlerinin geliştirilmesi, Havacılık endüstrisinin standartlarının belirlenmesi ve geliştirilmesi, havacılık alanında verimlilik ve kalitenin iyileştirilmesi için kalibrasyon, muayene, belgelendirme ve test hizmetleri, insansız hava aracı gibi İleri havacılık teknolojilerinin geliştirilmesi, havacılık alanında yerel tamir bakım uzmanlığı geliştirme, Nano Kaplama, Polimer ve Karbon Fiber gibi yeni nesil malzeme uygulamaları için stratejik endüstriyel ortaklık ile Ar-Ge süreçlerini geliştirmek, Havacılık ve Uzay Endüstrileri ile ilgili olarak “Uluslararası Stratejik Teknoloji İş Çerçevesi” geliştirmek gibi konularda birlikte çalışmalar yürütecek.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Malezya ofisinde ilk ikili anlaşmaya imza atmanın heyecanı içinde olduklarını belirterek, "Malezya’nın havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak olan bu gelişme ile birlikte şirketimizin de kazanımına olacak bir dizi ortak projeler gerçekleştireceğiz. Dünya havacılık ekosisteminin önemli bir oyuncusu olarak iki ülkenin bu alandaki kabiliyetlerine katkı sunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
YalovaDarpMarketMüşteri
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37