banner55

Türkiye-Sırbistan ilişkileri genişliyor... Ankara-Belgad uçuşları başlıyor

09 Aralık 2021 Perşembe 13:21
Türkiye-Sırbistan ilişkileri genişliyor... Ankara-Belgad uçuşları başlıyor

Anadolu Jet, Ankara ve Belgrad arasında yapılacak olan ilk direkt uçuşun 23 Aralık tarihinde gerçekleşeceğini açıklarken, Sırbistan ve Türkiye arasındaki varlılan uzlaşmaya göre iki ülke vatandaşlarının kimlik kartları ile ülkeye giriş yapabilecekleri belirtildi.ANKARA (İGFA) - Turizm yılına damgasını vuracak olan bu yeni gelişme, Ankara’daki Sırbistan Cumhuriyeti Büyükelçiliğinde düzenlenen ve Türkiye’den çok sayıda seyahat acentesi ve medya temsilcilerinin yanı sıra diplomatik teşkilat üyelerinin de katıldığı bir tanıtım toplantısında duyuruldu.

Türkiye’den Belgrad’a direkt uçuşların sayısı arttırma kararı alan Anadolu Jet, Ankara ve Belgrad arasında yapılacak ilk direkt uçuşun 23 Aralık'ta gerçekleştirileceğini açıkladı. Şimdilik haftada iki kez yapılması planlanan bu uçuşlara talebin yoğun olacağı ve kısa süre içerisinde günlük uçuş takvimine geçileceği öngörüldü.

YAKINDA SIRBİSTAN VE TÜRKİYE KİMLİK KARTIYLA ÜLKEYE GİRİŞ YAPABİLECEK

Öte yandan toplantıda, Sırbistan Büyükelçiliği tarafından, iki ülke cumhurbaşkanları Aleksandar Vučić ve Recep Tayyip Erdoğan arasında yakında uygulamaya konulacak bir başka konuda uzlaşmaya varıldığı da açıklandı. Buna göre iki ülke vatandaşları artık yalnızca kimlik kartları ile ülkeye giriş yapabilecekler.

Yeni havayolunun devreye girmesi ve sadece kimlik kartlarının yeterli olacağı yeni uygulamanın hayata geçirilmesiyle, 6 milyon nüfuslu Ankara’dan Belgrad’a uçmak artık çok daha kolay hale gelecek.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37