15 yılda 604 bin 821 kişi eğitim aldı

15 yılda 604 bin 821 kişi eğitim aldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ekim 2019 Pazartesi 19:37
 15 yılda 604 bin 821 kişi eğitim aldı

 

Yeni eğitim dönemine iki hafta önce başlayan Halk Üniversitesi yine binlerle yola çıktı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları yeni eğitim dönemine adeta rekor kursiyer sayısı ile giriş yaptı. KO-MEK, 2019-2020 eğitim öğretim dönemine 19 bin kişi ile başladı.

Kocaelililerin, KO-MEK eğitimine olan ilgisi tesadüf değil. Zira, KO-MEK kurslarına katılan binlerce insan aldıkları meslek ve sanat eğitimleriyle hayatlarına farklı bir bakış açışı getirmenin ayrıcalığını yaşıyor. 15 yıllık dilimde, 604 bin 821 kursiyere farklı branşlarda eğitim verildi. Geçtiğimiz eğitim döneminde ise 71 bin 516 kursiyer KO-MEK’ten ücretsiz eğitim aldı. 

SAHA ÇALIŞMALARI 
İLGİYİ ORTAYA KOYMUŞTU

Bilindiği gibi KO-MEK’in 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 16 Eylül Pazartesi günü, 42 kurs merkezinde ve 334 branşta başladı. Eğitim başlamadan önce ise geleneksel olarak branşların tanıtımını yapmak üzere kentin önemli noktalarında saha çalışmaları gerçekleştirildi. Yeni eğitim döneminde ilginin fazla olacağı, söz konusu saha çalışmalarında kendini net bir şekilde gösterdi. 
Tanıtımların yapıldığı stantlar, vatandaşların ilgisi ile dolup taştı. Usta öğreticilerin yaptığı branş tanıtımlarından bilgi alan vatandaşlar vakit geçirmeden, alanda kurulan kiosk bilgisayar aracılığıyla veya online olarak başvuru yapmayı ihmal etmedi.
YOLA YİNE BİNLERLE ÇIKILDI

Saha çalışmalarındaki ilgi ve bilinen KO-MEK eğitiminin kalitesi, rakamlara yansımakta gecikmedi. Alınan sonuçların ardından 19 bin kişi ile yeni eğitim dönemi büyük bir heyecanla başladı.

ÇÜNKÜ KALİTE ASLA TESADÜF DEĞİLDİR

KO-MEK 15 yılı aşkın tecrübesi ve kaliteli eğitim anlayışı ile halkın güvenini kazanan bir eğitim kurumu haline geldi. Ücretsiz olması, eğitimde fırsat eşitliğinin önemli bir kanıtı olarak kendini gösterirken, meslek ve sanat branşlarının insan hayatlarına yansıması her zaman olumlu yönde oldu. Meslek branşlarına gelen vatandaşlar iş sahibi ya da kendi işlerinin patronu olurken, sanat branşları da bir yerde rehabilite görevini gördü. 

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN 
KALBİ KO-MEK’TE ATIYOR

KO-MEK bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra insana dokunan sosyal projeleri de adeta gönül belediyeciliğinin Kocaeli’nde atan kalbi oldu. KO-MEK Vefası, KO-MEK Bohçası ve KO-MEK Hurması bizi biz yapan değerleri adeta taçlandırdı. Söz konusu anlamlı hamleler bu eğitim döneminde de aynı kararlılıkla devam edecek. 

HERZAMAN BAŞVURU İMKÂNI VAR

KO-MEK kurslarından yararlanmak isteyen vatandaşlar www.komek.org adresi üzerinden online başvuru yöntemi ile eğitim almak istediği branşa kayıt yaptırabilir.

Son Güncelleme: 07.10.2019 19:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37