Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile üniversite öğrencilerine ilham vermeye devam ediyor

Üniversite öğrencilerinin yaratıcı fikirleri Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile hayat buluyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Haziran 2021 Pazar 14:46
Anadolu Grubu Bi-Fikir KAP ile üniversite öğrencilerine ilham vermeye devam ediyor

Anadolu Grubu’nun üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini hayata geçirme hedefiyle sürdürdüğü Bi-Fikir KAP’ta bu yılın kazananları belli oldu.

Anadolu Grubu’nun inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen Bi-Fikir KAP’a bu yıl 163 proje önerisi geldi. Finale yükselen 8 proje arasından Malt Posasından Arpa Yağı Eldesi birinci, Uzun Araç Manevra Kabiliyeti ikinci, EcoSera ise üçüncü oldu. Sırasıyla 10 bin, 7 bin ve 5.000’er TL ile ödüllendirilen başarılı projeler Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınma fırsatı elde ettiler.

Anadolu Grubu’nun, üniversite öğrencilerinin yenilikçi ve yaratıcı fikirlerini hayata geçirme hedefiyle düzenlediği Bi-Fikir KAP’ın (Kariyerini Anadolu Grubu’nda Planla) finali bu yıl da pandemi nedeniyle dijital ortamda gerçekleştirildi. Anadolu Grubu çalışanlarına yönelik inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında, üniversite öğrencilerinin projeye dahil edilmesiyle hayata geçirilen Bi-Fikir KAP’ın final etkinliğine; Anadolu Grubu üst yönetimi, üniversite öğrencileri ve mentorlar katıldı.

Etkinlikte, yarı finali başarıyla tamamlayarak finale kalan 8 projenin sunumu yapıldı. Malt Posasından Arpa Yağı Eldesi projesini Anadolu Efes ile gerçekleştiren Müge Güzey ve Berjin Kaplan birinci, Uzun Araç Manevra Kabiliyeti projesini Anadolu Isuzu ile gerçekleştiren Emrah Yaki ikinci, EcoSera projesini Anadolu Etap ile gerçekleştiren Osman Ertan ve Sait Kaplan ise üçüncü oldu. Organizasyonda birinciye 10 bin, ikinciye 7 bin ve üçüncüye 5.000’er TL ödül verildi.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Grubun inovasyon platformu olan Bi-Fikir’i üniversite öğrencilerine açarak çok önemli bir adım attıklarına her zaman inandıklarını ve çok verimli sonuçlar elde ettiklerini belirtti.

Zorlu: “Üniversite öğrencileri geleceğin çalışanları, geleceğin üreticileri ve geleceğin en önemli fikirlerinin mucitleri olarak her zaman odağımızda. Onlara yenilikçi fikirlerini hayata geçirirken, inovasyona önem veren, teknolojiyi kullanan bir ortamda kariyer fırsatı sunuyoruz.

Bi-Fikir KAP kapsamında 3 yılda 165 farklı üniversiteden katılan 1.595 öğrenciden toplam 763 proje önerisi toplandı. Gelecekte şirketlerimizde önemli pozisyonlarda yer alabilecek gençlerin programımıza katacağı yeniliklerle ürettiğimiz değerin katlanarak artacağına inanıyorum” diye konuştu.

163 PROJE BAŞVURUSU GELDİ

Bi-Fikir KAP ile üniversite öğrencilerinin fikirleri www.kap.bi-fikir.com adresi üzerinden toplandı. Bu yıl toplam 163 proje önerisi geldi. Anadolu Grubu şirketlerinin projeler ile ilgili görüşleri alınarak yarı finale yükselen 20 proje arasından seçilen 8 fikir inovasyon kampına katılmaya hak kazandı.

Bu ekipler için 5 Nisan tarihinden başlamak üzere bir proje hızlandırma/destek programı uygulandı. Program kapsamında, ilgili projelerin ekip üyelerine, hedef kitle analizi, müşteri yolculuğu, fikir validasyonu, pazarlama ve prototipleme konularında eğitimler verildi.

Seçilen projeler için, ilgili şirketlerden konusunda uzman mentorlar atandı. Bu sürecin ardından 8 ekip, Bi-Fikir KAP finalinde yarışmaya hak kazandı. Microsoft Teams üzerinden gerçekleştirilen sunumlar sonrasında, Anadolu Grubu şirketlerinden jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucu en başarılı üç proje belirlendi.

Finalde 1. olan proje ekibi 11 Kasım 2021 tarihinde düzenlenecek dijital Anadolu Grubu Bi-Fikir Festivali’nde projelerini tanıtacak, başarılı projeler alanına göre Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınacak.

ANADOLU GRUBU HAKKINDA

Anadolu Grubu, ‘Anadolu’yu dünyaya, dünyayı Anadolu’ya bağlayan yıldız’ olma vizyonuyla bugün 19 ülkede, 80’e yakın şirket, 66 üretim tesisi ile faaliyetlerini bira, meşrubat, perakende, tarım, otomotiv, kırtasiye, hızlı tüketim restoranı, gayrimenkul ve enerji olmak üzere 9 sektörde ve geniş bir coğrafyada sürdürüyor. 1950 yılında Yazıcı ve Özilhan aileleri tarafından kurulan Grup, hem rakamsal verileri ve üretim gücü hem de geliştirdiği ve içinde yer aldığı projelerle, Türkiye ekonomisinin en büyük itici güçlerinden birisi konumundadır.

ABInBev, The Coca-Cola Company, Faber-Castell, Isuzu, KIA, McDonald’s, Honda, Honda Marine, Johns Hopkins Medicine gibi alanlarında dünyanın önde gelen isimleri olan markalarla ve çok uluslu şirketlerle kurduğu ortaklıklarla, girişimci bir grup olma misyonu doğrultusunda hareket ediyor. Grubun 2020 yılı cirosu 62,1 milyar TL olarak gerçekleşirken, toplam aktif büyüklüğü 73,3 milyar TL oldu.

Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde tarım, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve turizm gibi pek çok alanda çalışmalar yapan Grup, sosyal kuruluşları Anadolu Vakfı, Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü ile topluma katkılarını duyarlılıkla gerçekleştiriyor. 2019 yılında oluşturduğu Anadolu’dan Yarınlara markası ile sürdürülebilirlik odaklı gelecek vizyonunu ortaya koyan kapsamlı çalışmalar yapıyor.

Global markalar ve çok uluslu şirketlerle ortaklık kültürü, markalı tüketici ürünlerindeki uzmanlığı, geniş bir coğrafyada güçlü bir bölgesel oyuncu olarak sahip olduğu deneyim ve güçlü kurumsal yönetim anlayışıyla, Anadolu Grubu faaliyette bulunduğu her alanda sürdürülebilir bir anlayışla değer katarak hızlı ve sağlıklı büyümesini devam ettiriyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37