Batman'da okul bahçeleri fıstık ağaçlarıyla buluşuyor

Batman'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünce daha yeşil bir çevre oluşturmak amacıyla 'Geleceğe Nefes Ol' projesi kapsamında okullarda fıstık fidesiyle ağaçlandırma projesinin startı Batman Fen Lisesi'nde verildi.

01 Nisan 2021 Perşembe 12:04
Batman'da okul bahçeleri fıstık ağaçlarıyla buluşuyor

BATMAN (İGFA) - Batman'da okul bahçelerinin fıstık ağaçlarıyla buluşması dolayısıyla ilk etkinlik Fen Lisesi'nde düzenlendi. Geleceğe nefes ol projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul bahçelerinin fıstık fideleriyle ağaçlandırmaya başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, amaçlarının öğrencilerin toprakla buluşmasını sağlamak olduğunu belirterek, Batman'daki tüm okullarda ağaçlandırma çalışmalarının arttırarak devam edeceğini söyledi. Fıstık ağaçlarını Batman'ın bir markası haline getirmek amacıyla fideleri toprakla buluşturduklarını kaydeden Müdür Kurtaran, "Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün, Fıstıkçılar Birliği Başkanımızın, Ziraat Odası Başkanımızın ve Ticaret Borsası Başkanımızın iş birliğiyle 100 kadar fıstık fidesini toprakla buluşturuyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de okullarımızın bahçelerinde müsait olan yerlere diğer ağaçlarımızla birlikte fıstık fidelerini dikmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

Katılımcı protokol ve okul öğrencilerinin hazır bulunduğu etkinlikte, fıstık fidelerinin dikilmesi sonrasında fidelere birlikte can suyu verdi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37