banner55

Beykoz Üniversitesi ile Aras Holding iş birliği imzaladı

Beykoz Üniversitesi ve Aras Holding eğitim ve staj alanlarında yeni bir iş birliğine imza attı. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Eylül 2021 Cuma 15:24
Beykoz Üniversitesi ile Aras Holding iş birliği imzaladı

Beykoz Üniversitesi ve Aras Holding eğitim ve staj alanlarında yeni bir iş birliğine imza attı. 

Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve Aras Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif İnci Aras arasında imzalanan protokol ile iki kurum dört başlıkta üniversite-sektör iş birliğinin önemli bir örneğini ortaya koymayı hedefliyor.

Beykoz Üniversitesi ile Aras Holding arasında eğitim ve staj konularında örnek bir iş birliğine imza atıldı. Birçok konuda gerçekleştirilecek ortak çalışmaları kapsayan iş birliği protokolü 22 Eylül 2021 tarihinde Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman ve Aras Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif İnci Aras arasında imzalandı. 
İki kurum protokol ile dört başlıkta üniversite-sektör iş birliğinin önemli bir örneğini ortaya koymayı hedefliyor. Başlıklardan ilki üniversite – sektör iş birliği kapsamında Beykoz Üniversitesi öğrencilerinin bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan iş deneyimi kazanmaları olacak. 
Üniversitenin programlarındaki bazı dersler Aras Holding bünyesindeki şirket profesyonelleri ile birlikte koordine edilerek yürütülecek. Böylelikle öğrenciler dersin uygulama yönünü aynı zamanda işin profesyonellerinin bakış açısından da dinleme ve öğrenme fırsatı elde edecek.

 
ARAS HOLDİNG'TEN 14 HAFTA STAJ DESTEĞİ

İş birliği aynı zamanda Beykoz Üniversitesi’nin eğitim öğretim yaklaşımının önemli bir ayağı olan 3+1, 7+1 Modeli’ne de önemli bir katkı sağlıyor olacak. 

Beykoz Üniversitesi öğrencileri bir dönem süresince Aras Holding bünyesindeki şirketlerde staj yapma imkânı elde edecek. 
Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beykoz Üniversitesi’nin eğitim-öğretim yaklaşımının temelinde öğrencilerinin mezun olur olmaz tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedeflediklerini belirterek, “3+1, 7+1 modeli öğrencilerimizin öğrenimleri süresince iş hayatının içinde olmalarını amaçladık. Bunun için, fakülte lisans programlarında 7 yarıyıl okulda, 1 yarıyıl işyerinde, ön lisans programlarında ise 3 yarıyıl okulda 1 yarıyıl işyerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 müfredat yapısı ile öğrencilerimize deneyimleyerek öğrenme fırsatı sunuyoruz. Aras Holding ile yaptığımız bu iş birliği ile öğrencilerimiz aldıkları eğitimi Aras Holding bünyesindeki şirketlerde bir dönem süresince deneyimle fırsatı elde edecek” dedi.

 
ORTAK AR-GE PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRİLECEK 

İş birliği protokolü ile Beykoz Üniversitesi ve Aras Holding aynı zamanda ortak seminer, konferans, panel ve sertifika programları da düzenleyecek. 
İş birliğinin en önemli başlıklarından biri de üniversite ve Aras Holding’in birlikte gerçekleştireceği ortak araştırma ve sosyal sorumluluk projeleri olacak. 
Sektörün ihtiyacına yönelik olacak ve çok yakında kamuoyu ile paylaşılacak projelerde Beykoz Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri ve Aras Holding bünyesindeki şirket çalışanları aktif olarak rol alacak. 
Aras Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif İnci Aras iş birliği protokolünün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beykoz Üniversitesi ile olan iş birliği bizim için çok kıymetli. Holding bünyemizdeki şirketlerimiz ve çalışanlarımız ile yükseköğretime destek olmaktan, öğrencilerimizin ders ve çalışmalarına katkı sağlayacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 
En önemlisi de Beykoz Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz ortak projeler, bu projeler için de büyük heyecan duyuyoruz. Ayrıca Danışma Kurulu Üyeliğim ve Almanca öğretmenliği görevimin başlangıç günü sebebiyle de bir araya geldik. Benim için sonsuz mutluluk verici ve heyecan dolu bir başlangıç oldu.” dedi.

Protokolün imza törenine Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Aras Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elif İnci Aras, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baki Aksu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nesli Çankırı, Öğr. Gör. Oğuzhan Çaçamer ve Kariyer Merkezi Müdürü Birsen Usta katıldı.

Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. 

Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversite’nin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. 

Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivil Havacılık Yüksekokulu” ile “Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. 

“Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 4 bin 900 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 5 bini aştı. 
İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 231 akademisyen ve 74 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor.

Son Güncelleme: 24.09.2021 15:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37