Bilgievleri'nde aşure etkinliği

Bilgievleri'nde aşure etkinliği

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Eylül 2019 Pazartesi 22:32
Bilgievleri'nde aşure etkinliği

 

Büyükşehir Belediyesi Bilgievleri, Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinlikleri düzenledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’ne bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik faaliyet yürüten Bilgievleri, Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinlikleri düzenledi. Bilgievi çocukları tarafında yapılan aşure tatlısı katılımcılara ikram edildi. Etkinlikte ayrıca çocuklar tarafından hazırlanan Hz. Nuh’un gemisi temalı tiyatro sergilenirken Hz. Nuh’un hayatından kesitler aktarılarak Muharrem ayında yaşanan tarihi olaylar hatırlatıldı. 

MİNİKLER AŞURE YAPTI

Muharrem ayı sebebiyle Bilgievlerinde yapılan aşure etkinliklerine Bilgievi öğrencileri ve velileri katıldı. Minikler tarafından yapılan aşure tatlısı tüm katılımcılara ikram edildi. 

PİRİ REİS BİLGİEVİ 
ÖĞRENCİLERİNDEN
TİYATRO GÖSTERİSİ

Aşure etkinliği birden çok Bilgievinde yapılırken Kartepe Piri Reis Bilgievi öğrencileri Hz. Nuh’un mücadelesini konu alan tiyatro gösterisi yaptı. Tiyatro esnasında duygusal anlar yaşandı.

AŞURE TATLISININ 
TARİHİ ANLATILDI

Aşure etkinliğinin yapıldığı başka bir Bilgievi de Derince Ertuğrul Gazi Bilgievi oldu. Çok sayıda veli ve öğrencinin katılım sağladığı etkinlikte Bilgievi öğrencileri Aşure tatlısının ilk çıkışı ve tarihini anlattı. 

AİLELER MEMNUN

Aşure etkinliğine katılan veliler çocuklarının sosyal ve manevi anlamda bilgilendirildiği için memnun olduklarını söyledi. Özelikle geçmişte yaşanan olaylar hakkında bu şekilde eğitici etkinliklerin düzenlemesi çocuklarının gelişimine olumlu katkı sağladığını belirten aileler Büyükşehir’e ve Bilgievi personeline teşekkür etti.

Son Güncelleme: 23.09.2019 22:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37