Dilovası’nda eğitime destek, meyvelerini vermeye başladı

Dilovası’nın eğitim gönüllüsü Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in göreve geldiği günden bu yana eğitime verdiği destek meyvelerini vermeye başladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Temmuz 2022 Salı 10:38
Dilovası’nda eğitime destek, meyvelerini vermeye başladı

Dilovası’nın eğitim gönüllüsü Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in göreve geldiği günden bu yana eğitime verdiği destek meyvelerini vermeye başladı.

Belediyenin asli görevi olmamasına rağmen, göreve geldiği günden bu yana Dilovası'nda adeta eğitim seferberliği başlatan Başkan Şayir, ilçede eğitim çıtasının giderek yükselmesi ve son olarak da YSK sonuçlarında birinciliğin Dilovası'na gelmesi ile atılan adımların meyvelerini toplamaya başladı.

KUYUCU’NUN BÜYÜK BAŞARISI

Önceki gün açıklanan YKS sınav sonuçlarının ardından Dilovası Özel Enka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Dila Kuyucu; TYT ve İngilizce dil alanlarında aldığı “500 tam puan” ile büyük bir başarıya imza atarak Türkiye birincisi olması ilçede ayrı bir gurur kaynağı oldu.

YARINLARA UMUT OLDU

Kuyucu’nun takdire şayan başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Başkan Şayir,“Eğitimle Yükselen Şehir Dilovası” için her geçen gün daha da fazla çalışacaklarını ifade etti. Bilindiği gibi Başkan Şayir, göreve gelir gelmez ilk iş olarak makam aracını satarak elde ettiği geliri ilçe de ki tüm öğrencilere kırtasiye malzemesi olarak dağıtmış, öğrenci ve velilerin gönlünde taht kurmuştu.

İŞTE ADIM ADIM EĞİTİME YAPILAN YATIRIMLAR

“Eğitim gönüllüsü Başkan” olarak bilinen Şayir’in eğitime desteği ilerleyen süreçte daha etkin bir şekilde devam etti. Ardından LGS ve Üniversite sınavlarına girecek öğrencilere online eğitim seti verdi. Üç yıldır düzenli olarak kırtasiye yardımlarına devam etti. Zorlu Pandemi sürecinde Türkiye’ye örnek olacak bir projeye imza atan Başkan Şayir, uzaktan eğitim döneminde öğrencilerin eğitimlerinden eksik kalmamaları için ilçede ki 11 bin öğrenciye son teknolojik tablet dağıtırken, sonrasında da her yıl 5. sınıfa geçen öğrencilere tabletlerini vermeye devam etti.

Yine göreve geldiği günden bu yana sanayicilerin de desteğini alarak bir dernek üzerinden ilçede ikamet eden tüm üniversite öğrencilerine burs veriliyor. İlçe Kaymakamlığı ile "52 nüfusa, 52 bin kitap" kampanyası başlatılarak, her bireyin okuması sağlandı.

Başkan Şayir'in Seçim Beyannamesinde yer alan bir anaokulu projesi sözü kısa zamanda hayat bulurken, bunun yanı sıra sanayicilerinde destekleri ile iki anaokulu daha Dilovası'na kazandırıldı. Dilovası'nda bulunan okulların robotik kodlama ve montesörü sınıfları yapıldı.

STRES ATMALARI İÇİN EĞLENCE MERKEZİNE GÖNDERDİ

Öğrencilerin hemen hemen her ihtiyacına cevap vermeye çalışan eğitim gönüllüsü Başkan Şayir, sınava girecek olan üniversite öğrencilerinin moral ve motivasyonlarını artırmak için İstanbul’da ki Türkiye’nin en büyük eğlence merkezi Vialand Eğlence Merkezi’nde gün boyu stres atmalarını sağladı. Üniversite sınavına ve lise giriş sınavlarına girecek öğrenciler için ayrıca sınav günü okul önlerinde stand açarak öğrencilerin sorunsuz bir şekilde, sınavlarına girebilmeleri için sınava girerken su ve kalem ihtiyacını karşıladı.
Eğitime verilen bu destekler, öğrencilerinde gayretleri ile birleşince başarı da beraberinde geldi.

Son Güncelleme: 19.07.2022 10:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37