Etwinning alanında 4 proje

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu İngilizce öğretmenlerinden Öznur Kulaboğa yaptığı projeler ile İngilizce öğretmenliğinin yanında öğrencilerine global bir bakış açısı sağlıyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Ocak 2021 Perşembe 11:23
Etwinning alanında 4 proje

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu İngilizce öğretmenlerinden Öznur Kulaboğa yaptığı projeler ile İngilizce öğretmenliğinin yanında öğrencilerine global bir bakış açısı sağlıyor.

Bir Avrupa öğretmenler ağı olan Etwinning alanında 4 proje yürüten iki çocuk annesi Öznur Kulaboğa özveri ile okuluna ve öğrencilerine hizmet veriyor.

Kulaboğa’nın projelerinden biri olan Challange Corona’nın amacı pandemi döneminde öğrencilerin psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimlerine destek olmak ve Web 2.0 araçları ve kodlamalar ile öğrenmeyi kalıcı hale getirmek.
Proje öğrencilerin psikomotor, sosyal-duygusal, dil, bilişsel ve öz bakım gelişimine katkı sağlamakta. Uluslararası projelerde Türkiye’nin farklı illerinden ve dünyanın cesitli ülkelerinden öğretmenler bir araya geldi.

Kulaboğa diğer projesinde Hands Work ı Learn, artcraft faaliyetlerine yönelik heyecanlarının İngilizce dil becerilerine entegre etmesini istiyor. Projeyi takip edenler bir şeyi keserken ya da yapıştırırken öğrendiklerini gözden geçirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca proje sürecinde atık malzemelerin geri dönüşümü veya yeniden kullanılması teşvik edilecekler. Böylelikle bu projeler sayesinde çevre bilinci artmış olacak. Projeler Türkiye’nin farklı illerinden 6 İngilizce öğretmeninin katılımıyla oluştu.

Kulaboğa’nın bir başka projesinde de Happy Englısh İngilizce derslerinde, web 2.0 araçlarıyla İngilizce’yi daha popüler hale getirmeyi ve kalıcı öğrenmeyi sağlamayı hedefleniyor.
Bu projeyle öğrenciler aktiviteler yoluyla kelimelerle baş edecek ve onları kolayca öğrenebilek. Ayrıca yabancı dil öğreniminin dört ana yönünü de öğrenecek; verimli eleştirel düşünme etkinlikleri kullanarak okuma, yazma, konuşma ve dinleme yapacaklar. Projeler Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden öğretmenleri bir araya getiren uluslararası bir projedir ve dili İngilizcedir.

En sonuncu projesi Steamıst ile öğrencileri; 21. yüzyılın eğitim felsefesi olarak tüm dünyada kabul gören STEM felsefesi ile geleceğe hazırlanmayı hedefliyorlar. Farklı kursları birbiriyle ilişkilendirip ve biyomimikriye dayanıyor. Aktiviteler, biyomimikri, hayal gücü, yaratıcılık ve öğrencilerinin sonsuz enerjisi ile ezberlemeye gerek kalmadan öğreniyorlar.

Okul Müdürü Erdoğan Tali, “Projelerinde Türkiye’nin ve dünyanın cesitli yerlerinden öğretmenler yer almaktadır ve projede yapılan yazılan hersey İngilizcedir. Öznur Kulaboğa öğretmene yaptıkları çalışmalarda başarılar diliyoruz” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37