Gebze American Life ile ‘İngilizce Öğrenme Sanatı’

Gebze American Life, yeni ART eğitim sistemiyle İngilizcede ezber bozan bir modele geçiyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ağustos 2020 Çarşamba 13:02
Gebze American Life ile ‘İngilizce Öğrenme Sanatı’

Gebze American Life, yeni ART eğitim sistemiyle İngilizcede ezber bozan bir modele geçiyor.

Yeni ART eğitim modeli hakkında, Gebze American Life Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sedefoğlu ile görüştük.

ART EĞİTİM MODELİ NEDİR BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

ART eğitim sistemi, açılım olarak Active Remote Teaching yani Aktif Uzaktan Eğitim anlamına geliyor. ART aynı zamanda İngilizcede SANAT demek. Biz ezber bozacak bu yeni model ile sanatımızı konuşturacağız.

DÜNYA DEĞİŞİYOR, BİZ DE DEĞİŞİYORUZ

Bugüne kadarki geleneksel İngilizce eğitimlerinde; genç ve yetişkin kursiyerler haftanın 3 günü 19.00 – 22.00 arası kurum merkezine gelir ve eğitimlerini alıp çıkardı. Yani belirlenen gün ve saatlerde muhakkak sınıfında olmak zorundaydı. Dersleri dışında İngilizceye pek maruz kalamıyorlardı. Bu da bir süre sonra derslerine çalışmamaya, dolayısı ile İngilizceden soğumaya sebep oluyordu. Kurum olarak da öğrencilerin derse hazır şekilde gelmelerini kontrol edemiyor, ders öncesinde ve sonrasında çalışmaları konusunda yeteri kadar motivasyon sağlayamıyorduk.

İNGİLİZCE ÖĞRENMEYİ ÖĞRETECEĞİZ

ART Modeli ile artık öğrenciler istedikleri zaman, istedikleri şekilde ve istedikleri kadar İngilizce öğrenecekler. Eğitimlerini haftanın 3 günü belirli saatlerle sınırlandırmayacağız. Kısacası her zaman İngilizce öğrenme şansına sahip olacaklar.

Öğrencilerimiz; cep telefonundan şifreleri ile giriş yaparak, bir sonraki dersinde işlenecek konuyu görebilecek ve o dersle ilgili kelimelere, alıştırmalara çalışarak hazırlık yapacaklar. Öğretmenimiz ise ders gününden önce öğrencileri tek tek sistemden kontrol edecek ve hala hazırlanmamış kişileri arayarak çalışmalarını sağlayacak. Tüm öğrenciler derse hazır şekilde gelecek ve maksimum seviyede verimli bir ders işleyişi sağlanacak. Yani ART disiplindir ve öğrencinin derse hazır şekilde gelmesini sağlar.

İNGİLİZCE ÖĞRENMEYİ ALIŞKANLIK HALİNE GETİRECEĞİZ

Ders bitiminde öğretmen, o gün işlenen konu hakkında ödevlerini ve gelecek ders için hazırlık materyallerini yine sistem üzerinden öğrencilerine iletecek. Öğrenciler günün istedikleri zamanında evde, iş yerinde, otobüste vs cep telefonu üzerinden ödevlerini ve bir sonraki derse hazırlıklarını yapacaklar. Aksi halde öğretmenleri tarafından aranacaklarını bilecekler.

SINIFTA EĞİTİM OLMAYACAK MI?

ART sisteminde öğrenciler istedikleri kadar kurumuza gelecekler. Haftanın bir günü normal sınıfta arkadaşlarıyla birlikte, diğer günlerde etüt şeklinde nöbetçi öğretmen eşliğinde derslerine çalışacaklar, bir önceki dersin ödevini ve bir sonraki dersin hazırlığını yapabilecekler. Anlamadıkları konularda orada bulunan öğretmenimize sorarak destek alabilecekler.

Sistem üzerinden; etüt yapılacak zaman aralıkları için koltuk rezervasyonu yaparak çalışmalara katılabilecekler. Yani; o gün ve saatte boş koltuğu etüt için kendisini bekliyor olacak.

TOPLAM DERS SAATİ NE OLACAK?

Öğrenci istediği kadar ders alabilecek. Haftada bir günlük dersi dışında, evde, iş yerinde, yolda veya kurs merkezimizdeki etütlerde sürekli İngilizceye maruz kalacak.

KİŞİYE ÖZEL KOÇLUK YAPACAĞIZ

Öğrencilerimiz; dışarıdayken, sormak istediği konu olursa sistem üzerinden öğretmenine sorabilecek. İstediği kadar etüt derslerine katılabilecek ve etüt anında öğretmenle konuşabilecek. Konuşma kulüplerine (Speaking Club) katılarak anlama ve konuşma yetisini geliştirebilecek. Kısacası kişiye özel koçluk yapacağız. Bu sistemde; öğrenci, İngilizceyi öğrenene kadar eğitim alıyor.

BİR ÜST SEVİYEYE GEÇME NASIL OLACAK?

Öncelikle öğrencimiz derslerine çalışacak ve ödevlerini yapacak. Sistem üzerinden de takip edileceği için, öğrencimiz muhakkak çalışmak zorunda. Kur sonunda başarılı olabilmesi için en temel koşul çalışmak ve bunu sistem üzerinde yaparak gerekli puanı toplamak. Aksi halde öğretmen değerlendirmeye dahi almıyor öğrenciyi.

İstediğimiz seviyede çalışan öğrencimiz, öğretmenin sınıftaki gözlemleri, öğrencinin gayreti ve başarısına göre bir üst kura geçmesini etkiliyor.

ART SİSTEMİ İLE EĞİTİME NE ZAMAN BAŞLIYORSUNUZ?

Şu an için A2 seviyesindeki öğrencilerimiz ile başlıyoruz. A1 ve B1 seviyesi için Eylül sonu, B2 seviyesi için Aralık ayı, C1 ve C2 için ise Ocak-Şubat aylarında hazır olmuş olacağız. Bir nevi kademeli geçiş yapacağız.

Kocaeli Öncü Gazetesi olarak; Gebze American Life’ın kurucusu Dr. Mustafa Sedefoğlu’na teşekkür ediyor, geliştirdikleri yeni eğitim sisteminde başarılar diliyoruz

Son Güncelleme: 19.08.2020 13:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37