banner55

Gebze Arev Okulları'nda erken kayıt dönemi başladı

"Tecrübeli eğitim kadromuz ile yeni sezona hazırız" diyen Gebze Arev Okulları Müdürü Nihat Kasım, öğrenci velilerine "Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın" dedi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Şubat 2020 Perşembe 00:16
Gebze Arev Okulları'nda erken kayıt dönemi başladı

"Tecrübeli eğitim kadromuz ile yeni sezona hazırız" diyen Gebze Arev Okulları Müdürü Nihat Kasım, öğrenci velilerine "Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın" dedi.

Gebze'nin sayılı eğitim kurumu olduklarını belirten Kasım şunları söyledi:

Okulumuz 7 bin metre kare kapalı alana sahip modern bir okul. İçinde spor salonu, çift yüzme havuzu, kütüphanesi, bilişim ve fen bilimleri laboratuvarları modern eğitimin ihtiyaçlarına cevap verecek alanlar mevcut. Bütün sınıflarımız  modern eğitim teçhizatlarıyla donatılmış şekilde. Sınıflarımızın kontenjanı 24 ama bizim sınıflarda en fazla 16 öğrenci var, 20 öğrenciyi geçmiyoruz zaten. 

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE PROGRAMI
 

Okulumuz dil konusunda öncü sayılabilecek bir okul.  5. Sınıflarda yoğunlaştırılmış ingilizce programı uyguluyoruz. İlkokulda haftada 12 saat, 5'nci sınıfta haftada 18 saat İngilizce dersi veriyoruz. Yani biz 5'nci sınıfta öğrencinin temel anlamda İngilizce sorununu halletmiş oluyoruz. Dil eğitimi konusunda dünyanın  en önde gelen yayınevinin Cambridge Üniversitesi'nin yayınlarını kullanıyoruz.  Seminer dönemlerinde yayınevleri ile ortaklaşa öğretmen eğitimi programları düzenliyoruz. Yani öğretmenlerimizin eğitimine de önem veriyoruz. Eğitim kadromuz tecrübeli zaten. Hem ilkokulda, hem ortaokulda, hem de lisedeki kadromuz tecrübeli.

İKİNCİ YABANCI DİL VE KULÜPLERİMİZ

Okulumuzda İngilizce ile beraber ikinci yabancı dil olarak Almanca eğitimi de vermekteyiz. 
Ayrıca okulumuzda müzik derslerinde piyano eğitimi verilmektedir. Bunun dışında hafta sonu kurslarımızda gitar ve keman eğitimi de bulunmakta. Yine benzer şekilde hafta sonu spor kulüpleri olarak yüzme, tekvando ve okçuluk kursları vermekteyiz. 


BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE ROBOTİK KODLAMA

Öğrencilerimiz bilişim laboratuvarında temel seviyede bilgisayar kullanımı ve arduino setleri ile robotik kodlamanın temel mantığını öğrenmektedirler.

 

BİREYSEL VE TOPLU ETÜTLER

Okullarımızda aylık veya sınıflara göre haftalık yaptığımız konu tarama testleri ve deneme sınav sonuçlarına göre ihtiyacı olan öğrencileri dersten sonra grupla veya bireysel olarak etüde alıyoruz. Öğretmenlerimiz onlarla bireysel olarak ilgileniyor. Bu şekilde öğretim sürecini de eksiksiz yönetmek istiyoruz.

ETKİLİ TAKİP SİSTEMİ

Öğrencilerimizin sadece okulda değil evde de düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla bir takip sistemi geliştirdik. Bu sisteme göre öğrencilerimiz için her dersten günlük hedefler ve puanlar belirlendi. Öğrencimiz evde çalışmasının karşılığı olarak puan alıyor. Öğrenci velisi de öğrencinin evdeki çalışma durumunu değerlendirerek puanlama sistemine katılıyor. 
Öğrencilerimiz her hafta aldıkları puana göre ödüllendiriliyor. Bu programın güzel tarafı çalışmanın sonucunu değil çalışmanın bizzat kendisini değerlendirmesi. Bu da program bütün öğrenciler için cazip kılıyor.

ÖĞRENCİLERE TEŞVİK OLSUN DİYE HEDİYE

Programda yüksek puanlara ulaşan öğrenciler her hafta ödüllendiriliyor. Ayrıca aylık ödüllerimiz de var. Bu ayın birinci olan öğrencilerimize drone hediye edeceğiz. Programa katılım sağlamayan veya programı düzenli takip edemeyen öğrencilerimizin velilerini ziyaret ederek onlarla durum değerlendirmesi yapmak istiyoruz.
Ancak bizim farkımız sadece verdiğimiz eğitim ve okulumuzun fiziki şartları değil. Tecrübeli eğitim kadromuz ile eğitimin sadece kariyer planlaması olarak görmüyor, insani erdemlere sahip nesiller yetiştirmek istiyoruz.

TEMATİK HAFTALAR PROJESİ

Okulumuzun en önemli farkllarından birisi de uygulamakta olduğumuz “tematik haftalar” projesi. Bu proje gerçek hanlamda bir eğitim projesi. Tematik haftalar projesi ile her hafta insani değerlere ait bir konuyu bütün okul olarak derslerimizde işliyoruz. Örneğin ilk haftanın konusu “selamlaşma” idi. Selamlaşma konusunu her öğretmen kendi üslubu ile girdiği bütün sınıflarda sunuş veya etkinlik gibi öğrenci merkezli öğretim yöntemleri ile anlatıyor ve konu ile ilgili etkinlik ve ödevlendirme yapıyor. Bu şekilde üzerinde durulan ve öğrencilere sunulan kazanımlarla öğrencilerimiz insani değerleri ve o değerlerin mantığını anlıyorlar ve verilen kazanımı elde ediyorlar. 

21 HAFTADA 21 AYRI KONU

36 haftalık eğitim sezonu sürecinde  21'nci haftayı geride bıraktık. 21 ayrı konuyu biz bu şekilde işledik. Bu bizim eğitim anlayışımıza uygun bir proje ve bizim amacımız sadece İngilizce bilen, dersleri iyi olan, LGS’de veya üniversite sınavlarında başarı elde eden öğrenciler değil. Biz aynı zamanda çağını anlayan, insani erdemlere sahip nesiller yetiştirmek istiyoruz.

ERKEN KAYIT İNDİRİMLERİ

5 Ocak'tan itibaren bursluluk sınavından sonra kayıt dönemimiz başladı. Hala eski dönem fiyatları ile kayıt alıyoruz. Yaklaşık 20 yıldır bu işi yapan bir eğitimci olarak rahatlıkla diyebilirim ki verilen eğitimin ve hizmetin karşılığı kesinlikle bu değil. Bu okul fiyatından çok daha üst seviyede hizmet veriyor. 

YEMEK VE SERVİS

Derslerimiz saat 9.00'da başlıyor. 16.20'de bitiyor. 16.20'den sonra da etütlerimiz başlıyor.  Okulumuzda anaokulu,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz sabah kahvaltısı, bütün öğrencilerimiz için öğle yemeği ve yine anaokulu ve İlkokul öğrencilerimiz için 15.20'de ikindi kahvaltısı hizmeti veriliyor.

HER HAFTA DENEME SINAVI

LGS'ye hazırlanan 8'nci sınıf öğrencilerimizle ve 12'nci sınıf öğrencilerimizle cumartesi günü yine burada etüt yapıyoruz. Bu öğrencilerimiz kademelerine göre LGS, TYT ve AYT deneme sınavlarına tabi tutuluyorlar. Bu öğrencilerimize özel yaptığımız programlarda denemelerden branş öğretmenlerimizle birlikte soru çözümleri yapılıyor.  

Son Güncelleme: 20.02.2020 12:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37