Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Öğretmeni Yeliz Konuk’tan 3 değerli proje

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğretmenlerinden Yeliz Konuk yaptığı çalışmalar ve projeler ile dikkatleri üzerine çekti.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Şubat 2021 Perşembe 13:49
Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Öğretmeni Yeliz Konuk’tan 3 değerli proje

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğretmenlerinden Yeliz Konuk yaptığı çalışmalar ve projeler ile dikkatleri üzerine çekti. Okulu geldiği günden beri farklı çalışmaları, öğrenciler ile ilgisi ve düzenlediği programlarla başarısını kanıtlayan Konuk, okulunda 3 proje yürütüyor. Bu sene 1. Sınıfları okutan Yeliz Konuk bu zorlu süreci projeler ile renklendiriyor.

YELİZ ÖĞRETMENİN BİR PROJESİ LITTLE SCIENTISTS

Çocukların çevreleriyle etkileşimleri doğdukları andan itibaren başlar. Dünyayı ve çevresinde neler olduğunu anlamlandırma çabaları yaşam boyu devam eder. Temel eğitim dönemindeki çocuklar meraklı, araştırıcı ve sorgulayıcıdır. Çocukların bu yöndeki gelişimlerini destekleyen etkinliklerden biri de fen etkinlikleridir. Ocak ayında başlayan proje Haziran ayında bitecek. Bu projenin amacı öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerini sağlamak. Öğrencilerin analiz ve sentez yapma becerilerini geliştirmek, çevreye karşı duyarlılıklarının artmasını sağlamak, öğrencilerin özgüven duygusunun gelişmesine katkı sağlamak. Neden sonuç ilişkisi kurma, keşfederek öğrenme, soru sorma, problem çözme gibi bilişsel yetilerini kullanmasını sağlamak. Dil gelişimlerini desteklemek.
Aileleri ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak. Aileleri ile olumlu bağ kurmalarına destek olmak. Bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek. Sosyalleşmelerine destek olmak.

‘UZAKTAN EĞİTİM YAKINDAN İLGİ’

Yeliz Konuk’un bir diğer projesi ‘Uzaktan Eğitim Yakından İlgi’. Projeyle ilgili Yeliz Konuk öğretmenin fikirleri şöyle:

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim sürecinin devam ettiği şu günlerde öğrencilerimizi psikososyal yönden yalnız bırakmayarak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Bu bakımdan evlerinde bulunan öğrencilerimizle iş birliği içerisinde çeşitli etkinlikler yürütülecektir. Etkinlikler Aralık ve Mart aylarını kapsayacaktır.

Projenin amacı, evde bulunan çocukları psikososyal yönden desteklemek. Evde geçen zamanın etkili ve verimli geçmesini sağlamak. Çocukları üretkenliğe ve yaratıcılığa sevk etmek. Aile içi etkileşimi kuvvetlendirmek. Öğrencilerin iletişim kanallarını genişletmek. Eğlenerek öğrenme ortamı oluşturmak. Çocuklarda başarabilme ve özgüven duygusunun artmasını sağlamak. Çeşitli Web 2.0 araçlarını kullanma becerisi sağlamaktır.

‘ÖĞRETMENİM YAZIYOR AİLEM OKUYOR’

Yeliz Konuk öğretmenin son projesi ise ‘Öğretmenim Yazıyor Ailem Okuyor’.

Bu projeleri Okul öncesi ve 1.sınıf öğretmenlerinin mesleki tecrübelerini kaleme alıp belirli gün ve haftalarla ilgili proje ortaklarının iş birliği içinde hazırladıkları plan doğrultusunda aylık hikaye kitaplarının görsel sanatlar öğretmenlerinden ya da farklı zümrelerden destek alınarak resmedilerek oluşturulup, ailelerin okulda evde ya da istenilen alanda bu kitapların çocuklara okunması. Okunan kitaplar sonrası çocuklarla çalışmaların yapılması.

Bu proje de Yeliz öğretmen ve ekibi şunları hedeflemektedir; Çocukların dinleme ve anlatılanı anlama becerilerine katkı sunmak. Çocukların teknolojiyi olumlu kullanımını sağlamak. Kendi kültürünü ve başka kültürleri tanımalarına yardımcı olmak. Disiplinler arası geçiş sağlamak. Çocukların her ay ürün oluşturmalarını ve üretkenliklerini sağlamak. Proje ortakları ile işbirliği içinde dinamik gruplarla çalışmak. Öğretmenlerin bilgi ve birikimlerinin ortaklar, çocuklar ve ailelerle paylaşımlarını sağlamak. Çocuklarda 21.yüzyıl becerilerini geliştirmek. Çocukların öğretmenleri ve proje ortakları ile aidiyet duygularını güçlendirmek, Türkçe'yi düzgün kullanmak.

Son Güncelleme: 04.02.2021 13:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37