Gebze'de özel güvenlik mantığı bekçi mantığı

Gebze'de özel güvenlik mantığı bekçi mantığı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Temmuz 2019 Salı 11:59
Gebze'de özel güvenlik mantığı bekçi mantığı

 

Gebze'de özel güvenlik hizmeti veren Arer Şirketler Grubu Genel Müdürü Hakan Baydar, güvenlik eğitiminin çok önemli olduğunu ve firmalarının bunu layıkıyla gerine getirdiğini söyledi.

Basın mensuplarıyla kahvatıda bir araya gelen Baydar şunları söyledi:

Gebze'de özel güvenlik olarak tam donanımlı eğitim veriyoruz. Uygulamalı sınıflarımız ile güvenlikte gerekli olan her şeyi öğretiyoruz. Bölgede poligon arayışımız devam ediyor. Poligon yerini de eğitime soktuğumuzda dört dörtlük bir güvenlik eğitim kurumu olacağız.

İşimizi severek yapıyoruz. Firmamız 11 yıllık güvenlik kurumu. Silahlı ve silahsız olarak iki adet sertifikamız var. 120 saat ve 100 saat eğitim veriyoruz. Gebze'de 7 bin-8 bin civarında güvenlik elemanı var. Bunlar poligon için bunların hepsi Ümraniye, Mecidiyeköy, İzmit'te Emniyet teşkilatının poligonunda eğitim alıyorlar. 

Özel güvenlik çok önemli bir konu. Adam bir şekilde almış sertifikasını koymuş cebine. Mesela burada limanlar var. Buralarda çalışan özel güvenlik sadece bekçi görevi yapıyar. Hiç bir makinayı kullanamıyor. Xray cihazını kullanamıyor, kamerayı kullanamıyor. 

Mesela Gebze Center'de geçerken aranıyorsunuz, kapıda xray var. Güvenlikçilerine bakıyorsun, çalışan elemanlarına bakıyorsun xray cihazını bir tek orada görmüş. O açığı kapatalım istedik. Bizim uygulama sınıfımız var. Uygulama sınıfımızda xray eğitimi veriyoruz. Bu eğitimi alan güvenlik görevlisi AVM'de çalışabilir, hastanede çalışabilir. Kapı dedektörü, havaalanında çalışacaksa arama kabinini kullanabilir, çevik kuvvetin kullandığı kask, baret, bunların kullanılacağı işler için uygulama sınıfımız var. 
Gebze Center'in 30 kişilik güvenlik ekibi var ama adamlar Kartal'dan geliyor. Çünkü makinayı kullanabilen bir tane adam yok. Yani özel güvenlik ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Bunu test etmek de çok kolay. 

Güvenlik işi ciddi bir iştir. Güvenlik elemanı polis gelene kadar önleyici güvenlik işini yapar. Ama özellikle Gebze'de özel güvenlik mantığı maalesef bekçi mantığı. Oysa hastanenin güvenliği farklı, limanın güvenliği farklı, AVM'nin güvenliğ farklı ve fabrikanın güvenliğ farklıdır ve güvenlik elemanı ona göre eğitim almalıdır. Şimdilik buna fazla önem verilmiyor ama her meslekte olduğu gibi güvenlik eğitimi de zamanla yerli yerine oturacaktır.

Son Güncelleme: 09.07.2019 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37