GTÜ’de dev kadro bilim üretecek

GTÜ akademik yıla hazırlıklarını tamamladı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:21
GTÜ’de dev kadro bilim üretecek

Üretimin kalbi Kocaeli’nde bilgi üreten bir fabrikayı andıran GTÜ, 2016- 2017 akademik yılında bilimsel üretimini güçlü kadrosu ile devam ettirecek. 4 öğrenciye bir öğretim elemanın düştüğü, başarısı tescilli GTÜ,  StarTürk ortaklığı ile Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak. 

Altyapısıyla, donanımıyla, akademik kadrosuyla ülkemizin en önemli bilim üssü olmaya aday, en genç ancak deneyimli üniversitesi olan Gebze Teknik Üniversitesi, Avrupa ile Asya'yı birleştiren son derece önemli ve kilit bir noktada sanayinin kabinde yer alıyor.

2016 yılı itibariyle 2 bin 427 lisans, 3 bin 518 lisansüstü olmak üzere 5 bin 940 öğrencinin öğrenim gördüğü Gebze Teknik Üniversitesi, henüz çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olmasına rağmen evrensel ölçekte bilim ve proje üretmeyi başarabilen bir üniversite haline geldi.

Bu kapsamda toplam yayın sayısı, kişi başına düşen yayın sayısı, kişi başına düşen atıf sayısı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi kriterler göz önünde bulundurularak 2016’da yapılan, "Türkiye’nin En İyi Üniversiteleri" sıralamasında, URAP tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin köklü üniversitelerini geride bırakarak, 6 binden az öğrencisi olan üniversiteler genel sıralamasında birinci sırada, Tıp Fakültesi olmayan üniversiteler sıralamasında ikinci, Devlet Üniversiteleri ve tüm üniversiteler sıralamasında beşinci sırada yer aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı “Girişimcilik Endeksi’nde ise Gebze Teknik Üniversitesi, Teknoparkı olmayan Üniversiteler sıralamasında lider konuma yükseldi. 
DEV KADRO BİLİM ÜRETECEK
Gebze Teknik Üniversitesi’nde lisans eğitimi; 4 Fakülte ve 9 bölüm,  lisansüstü eğitim ise 9 Enstitü ve 25 program ile sürdürülüyor. Çevre Mühendisliği Bölümünün bu sene ilk kez lisans öğrenci alması ile yeni nesil çevre mühendislerini de yetiştirecek olan GTÜ’de yüzde 30 İngilizce eğitim ile Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümleri ile Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi,İşletme Fakültesi,  yüzde yüz İngilizce eğitim ile Fizik, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik Temel Bilimler Fakültesinde toplam 524 kişiden oluşan öğretim görevlisi ile dev bir kadro yer alıyor. 83 Profesör, 58 Doçent, 67 Yardımcı Doçent, 16 Öğretim Görevlisi, 30 Okutman, 35 Uzman, 235 Araştırma Görevlisi ile bilim üreten bir fabrika olan GTÜ’de 4 öğrenciye bir öğretim görevlisi düşüyor.

Bilimsel altyapısı, akademik kadrosu ve güçlü paydaşlarla yapılan öncü iş birliktelikleri ile Amerika’nın ve dünyanın bilim üstü Silikon Vadisi’ne de yerleşen GTÜ, 2016- 2017 akademik yılında da farkını ortaya koymak için hazırlıklarını tamamladı.

 
Son Güncelleme: 11.07.2016 23:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37