GTÜ'de doktora öğrencileri yarışacak

3 dakikalık doktora tezi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Eylül 2016 Salı 12:26
 GTÜ'de doktora öğrencileri yarışacak
Doktora öğrencileri 3 dakika içerisinde bir slayt kullanarak, uzman olmayan kişilere doktora çalışmalarını anlatacak.
Türkiye’de il kez Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) tarafından yapılan '3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması' artık gelenekselleşiyor. Lisansüstü eğitimde doktora aşamasına gelen 15 doktora öğrencisi 28 Eylül Çarşamba günü jüri karşısında ter dökecek. 

GTÜ İşletme Amfisinde 10.30'da yapılacak olan 3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışmasına Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Abbas Güçlü, Kale Grubu Başkan Yardımcısı Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay, Gazeteci-TV Programcısı  Deniz Bayramoğlu, jüri üyeleri olarak katılacak. 

Yarışmacılar doktora tezlerini anlatırken bir slayt (animasiyonsuz) kullanacak. Etkinlik; 'Kapsam ve İçerik' yönünden özgünlüğü ve uygulanabilirliği, "İlgi uyandırma ve İletişim" yönünden etkili bir sunum gerçekleştirebilmesi kriterleri dikkate alınarak değerlendirilecek. 
The University of Queensland tarafından başlatılmış olan ve artık dünya çapında yapılan '3 Dakikalık Doktora Tezi Yarışması' Türkiye’de ilk defa Gebze Teknik Üniversitesi tarafından 2015 yılında gerçekleştirilmişti. 
Son Güncelleme: 27.09.2016 23:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37