banner55

İMO üyelerine Bilirkişi eğitimi

İMO üyelerine Bilirkişi eğitimi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
31 Ekim 2017 Salı 10:26
  İMO üyelerine Bilirkişi eğitimi


İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, mühendislere yönelik 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere 24 ders saatinden oluşan 'Temel Bilirkişilik Eğitimi' düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO), Bilirkişilik Kanunu kapsamında 'Bilirkişilik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik nedeniyle 'Temel Bilirkişilik Eğitimi' konusunda Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesi üzerine İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, 'Temel Bilirkişilik Eğitimi' düzenledi. 

Eğitim, İMO Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu'nda yapıldı. Yard. Doç Dr. Serkan Engin, Yard.Doç Dr. Adnan Öner ve Dr.Av. Ersan Atalay tarafından verilen eğitimlerde, 5 yıl mesleki kıdem kazanan 24 mühendis katıldı. 24 kişilik gruba, 26-27-28-29 Ekim 2017 tarihlerinde eğitim verildi. 

Eğitimde, mühendislere 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere 24 saat eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan mühendislere daha sonra 'Katılım Sertifikası' verilecek.

EĞİTİMİN KONULARI
Dr.Av.Ersan Atalay, Yard. Doç Dr. Serkan Engin ve Yard. Doç Dr. Adnan Öner, "Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar,  Türk Yargı Teşkilatı, Yargısal Faaliyet İçinde Yer Alan Süjeler, Yargılama Hukukuna İlişkin Temel Hak ve İlkeler, Bilirkişinin Nitelikleri, Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt, Bilirkişi'nin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler, Bilirkişi'nin Denetimi ve Sorumluluğu, Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu, Bilirkişi'nin Görevlendirilmesi, Bilirkişi İncelemesinin Yapılması, Rapor Yazımı Usul ve Esasları, Oy ve Görüşün Sunulması, Bilirkişi Raporu'nun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi" konularında mühendislere eğitim verdiler.

EĞİTİME DEVAM EDİLECEK


İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Tolga Ok yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

Bilirkişilik Yönetmeliği hükümlerine göre, her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için Bilirkişilik Temel Eğitimi alma ve sertifika sahibi olma şartı getirilmiştir. Bilirkişilik temel eğitimi, 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınacak olan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri kapsayacak bir eğitim programıdır. 

Program 18 saati teorik, 6 saati uygulama eğitimini olmak üzere 24 saatlik bir eğitimi kapsamaktadır. Bilirkişilik temel eğitim programını tamamlayanlara, temel eğitimi tamamladıklarına ilişkin sertifika verilecek ve sertifika sahibi olanlar, kendi bölgelerindeki Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan ilandaki diğer şartları da taşımaları halinde, bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. 

Gelen yoğun talepler doğrultusunda Temel Bilirkişilik Eğitimi ikinci grubu 2-3-4-5 Kasım 2017 tarihlerinde devam edecek. 


Son Güncelleme: 31.10.2017 10:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37