İngilizce öğrenme ve öğretme sanatı

İngilizceyi öğrenmekte neden bu kadar zorlanıyoruz? Aslında cevabı oldukça basit; “İngilizceye yeteri kadar maruz kalmıyoruz da ondan.”

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ağustos 2020 Perşembe 11:18
İngilizce öğrenme ve öğretme sanatı

İngilizce'yi öğrenmekte neden bu kadar zorlanıyoruz? Aslında cevabı oldukça basit; “İngilizceye yeteri kadar maruz kalmıyoruz da ondan.”

İstediğiniz kadar evde çalışın, istediğiniz kadar kursa gidin, tek başına bu yeterli gelmiyor. Muhakkak, kurs veya evde çalışma dışında da sizi zorlayacak, sürekli bu işe konsantre olmanızı sağlayacak sebeplerinizin olması gerekir.

Gebze’de 4 yıldır faaliyette bulunan American Life Dil Kursu’nun sahibi olarak, pandemi döneminden önce de genel merkezimizle bu konu hakkında sürekli konuşup fikir alışverişinde bulunuyorduk. Ne yapmalıyız ki, öğrenciler her zaman istekle, tam bir motivasyonla İngilizce öğrenmeye devam etsinler ve bunu alışkanlık haline getirsinler.

Uzun süren toplantılar ve araştırmalar sonucunda; American Life genel merkez yöneticilerimiz, İngiltere’de köklü bir yayıncı kuruluş olan WILEY Education Services ile anlaşarak Türkiye’de benzeri olmayan, ezberleri bozacak bir yabancı dil öğretim modelini oluşturdular; ART (Active Remote Teaching) Sistemi. Türkçe karşılığı “Aktif Uzaktan Öğretim”.

Peki, nedir bu ART öğretim modeli?

Bugüne kadarki geleneksel İngilizce eğitimlerinde; genç ve yetişkin kursiyerler haftanın 3 günü 19.00 – 22.00 arası kurs merkezine gelir ve eğitimlerini alıp çıkardı. Yani belirlenen gün ve saatlerde muhakkak sınıfında olmak zorundaydı. Dersleri dışında İngilizceye pek maruz kalamıyorlardı. Bu da bir süre sonra derslerine çalışmamaya, dolayısı ile İngilizceden soğumaya sebep oluyordu. Kurum olarak da öğrencilerin derse hazır şekilde gelmelerini kontrol edemiyor, ders öncesinde ve sonrasında çalışmaları konusunda yeteri kadar motivasyon sağlayamıyorduk.

ART Modeli ile artık öğrenciler istedikleri zaman, istedikleri şekilde ve istedikleri kadar İngilizce öğrenecekler. Eğitimlerini haftanın 3 günü belirli saatlerle sınırlandırmayacağız. Kısacası her zaman İngilizce öğrenme şansına sahip olacaklar.

İngilizce Öğrenmeyi alışkanlık haline getireceğiz! Öğrencilerimiz; cep telefonundan şifreleri ile giriş yaparak, bir sonraki derste işlenecek konuyu görebilecek ve o dersle ilgili kelimelere, alıştırmalara çalışarak hazırlık yapacaklar. Öğretmenimiz ise ders gününden önce öğrencileri tek tek sistemden kontrol edecek ve hala hazırlanmamış kişileri arayarak çalışmalarını sağlayacak. Tüm öğrenciler derse hazır şekilde gelecek ve maksimum seviyede verimli bir ders işleyişi sağlanacak. Yani ART bir disiplindir ve öğrencinin derse hazır şekilde gelmesini sağlıyor.

Ders bitiminde öğretmen, o gün işlenen konu hakkında ödevlerini ve gelecek ders için hazırlık materyallerini yine sistem üzerinden öğrencilerine iletecek. Öğrenciler günün istedikleri zamanında evde, iş yerinde, otobüste vs cep telefonu üzerinden ödevlerini ve bir sonraki derse hazırlıklarını yapacaklar. Aksi halde öğretmenleri tarafından aranacaklarını bilecekler.

Peki sınıfta eğitim olmayacak mı?

ART sisteminde öğrenciler, kurs merkezine istedikleri kadar gelebilecekler. Haftanın bir günü normal sınıfta arkadaşlarıyla birlikte, diğer günlerde etüt şeklinde nöbetçi öğretmen eşliğinde derslerine çalışacaklar, bir önceki dersin ödevini ve bir sonraki dersin hazırlığını yapabilecekler. Anlamadıkları konularda orada bulunan öğretmenimize sorarak destek alabilecekler.

Sistem üzerinden; etüt yapılacak zaman aralıkları için koltuk rezervasyonu yaparak çalışmalara katılabilecekler. Yani; o gün ve saatte boş koltuğu etüt için kendisini bekliyor olacak.

Kişiye özel koçluk yapacağız

Öğrencilerimiz; dışarıdayken, sormak istediği konu olursa sistem üzerinden öğretmenine sorabilecek. İstediği kadar etüt derslerine katılabilecek ve etüt anında öğretmenle konuşabilecek. Konuşma kulüplerine (Speaking Club) katılarak anlama ve konuşma yetisini geliştirebilecek. Kısacası kişiye özel koçluk yapacağız. Bu sistemde; öğrenci, İngilizceyi öğrenene kadar eğitim alıyor.

Bu yeni eğitim modelimiz tüm Türkiye’deki American Life şubelerinde uygulanmaya başlıyor. Gebze’de de başarıyla sürdürdüğümüz İngilizce eğitimini bir üst seviyeye çıkartıyoruz. Artık, sürekli İngilizce ile yaşayacak olan öğrencilerimiz kısa sürede dil sorununu kökten çözecekler.

Hem bireysel grup eğitimlerde, hem de GOSB kurumsal firmaları için Türkiye’de benzeri olmayan üst kalite eğitim ile buna ayrılan bütçe yerini bulacak ve kişi ve kurumlar karşılığını tam olarak alacaklar.

Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi için (262) 641 41 06 kurum telefonlarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Hepinize sağlıklı günler dilerim.

Dr. Mustafa Sedefoğlu
Gebze American Life -Yönetim Kurulu Başkanı
[email protected]

Son Güncelleme: 20.08.2020 11:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37