İSU yöneticilerine sağlık semineri

İSU yöneticilerine sağlık semineri

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ekim 2019 Cuma 10:43
İSU yöneticilerine sağlık semineri

                       

İSU Genel Müdürlüğü koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında hastalıklar hakkında farkındalık oluşturmak, kaliteli yaşam ve çalışma ortamı bilincini artırmak amacıyla seminerler düzenliyor. Bu kapsamda Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Soner Dileklen tarafından İSU yöneticilerine 'Sağlıklı Yaşam ve Kronik Yorgunluk' eğitimi verildi.

Kocaeli’nde abonelerine, ülkemizin en sağlıklı içme sularından birini sağlayan ve kanalizasyon hatları ile atıksuları toplayıp modern arıtma tesislerinde arıtarak çevreyi koruyan İSU Genel Müdürlüğü bunun yanı sıra iş, eğitim ve sağlık kalitesini yükseltmek için eğitim seminerleri düzenliyor. Genel Müdürlük eğitim salonunda gerçekleştirilen seminere İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, İSU Genel Müdür Yardımcısı Uğur Susoy ile birlikte Daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.
SAĞLIKLI YAŞAM TARZI BELİRLENMELİ

Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Soner Dileklen Sağlıklı Yaşam için yeterli, dengeli ve doğal beslenmenin önemini vurgulayarak bunun için kişinin sağlıklı yaşam tarzını belirlemesi gerektiğini ifade etti. Dr. Dileklen, "Bireyin sağlıklı olması kendi elinde, öncelikle kendimizi izlemeli ve gerekli düzenli fiziksel aktiviteleri yerine getirmeliyiz, tütün ürünlerinden uzak durarak hijyen kurallarına uymalıyız” dedi. Stresten uzak olmanın da önemine değinen Dr. Dileklen “Stresten uzak durmak sağlıklı yaşamın en önemli kıstaslarından biridir" dedi.

DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENİLMELİ

İnsanın sağlıklı olması için önce kendini koruması gerektiğini vurgulayan Dr. Soner Dileklen, bunun için de doğal ve sağlıklı beslenme ile düzenli hayatın önemli olduğunu söyledi. Sabah kahvaltısının da önemine değinen Dr. Dileklen” akşam ile sabah vakitleri arasında uzun bir süre var. Vücut gece boyunca onarım ve yeni doku yapıyor ve sabah uyandığımızda enerjiye ihtiyaç duyuyoruz eğer sabah kahvaltısını yapmazsak yorgunluk, halsizlik, güçsüzlük, baş ağrısı ve dikkat eksikliği çekeriz. Ayrıca gün içinde de sık ve düzenli olarak öğünlerimizi aksatmamalıyız” diye konuştu.

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN

Günde 8-10 bardak su içmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Dileklen, "Günlük su ihtiyacı vücudun kullandığı enerji miktarına bağlı olarak değişir. Her 1000 kalori için 1-1.5 litre veya günlük 2000 kalorilik diyette yaklaşık 8 bardak su alınmalıdır. Kafein içeren kahve, çay ve bazı alkolsüz içecekler vücuda su sağlayan kaynaklar değildirler.  Kahve, çay, alkollü ve alkolsüz içecekler, meyve suyu gibi beslenmenize katkıda bulunmaz" dedi.

Eğitimin Sonunda İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, verdiği bilgilerden dolayı Dr. Soner Dileklen’e teşekkür ederek günün anısına hediye verdi. Dr. Dileklen yapılan eğitimi dikkatle takip eden yöneticilere teşekkür etti.

Son Güncelleme: 18.10.2019 10:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37