İSU yöneticilerine sağlık semineri verildi

'Sağlıkta güncel gelişmeler' konulu seminer

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Ekim 2016 Cumartesi 13:54
İSU yöneticilerine sağlık semineri verildi
İSU Genel Müdürlüğü yöneticilerine Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney tarafından 'Sağlıkta Güncel Gelişmeler' konusunda seminer verildi. Genel Müdür İlhan Bayram’ında yer aldığı seminerde konuşan Genel Sekreter Dr. Şenol Ergüney, “Ben çeşme suyu içiyorum ve çeşme suyunu da tavsiye ediyorum. İSU Genel Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmetlerini yakından takip ettiğim için de gerçekten çeşme suyunun en sağlıklı olduğuna inanıyorum" dedi.
 
UZMANLARDAN BİLGİ PAYLAŞIMI
Kocaeli’nde abonelerine, ülkemizin en sağlıklı içme sularından birini sağlayan ve kanalizasyon hatları ile atıksuları toplayıp modern arıtma tesislerinde arıtarak çevreyi koruyan İSU Genel Müdürlüğü, program çerçevesinde gerek mesleki gerekse belirli günler için yönetici ve personele eğitim seminerleri düzenliyor.

Geçtiğimiz aylarda birçok uzmanı ağırlayan Kurum, son olarak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri. Dr. Şenol Ergüney’i ağırladı. Kurumun toplantı salonunda düzenlenen seminere Genel Müdür İlhan Bayram, Genel Müdür Yardımcıları Alaeddin Alkaç ve Uğur Susoy, Daire Başkanları ile Şube Müdürleri katıldı.
 
DOĞAL VE SAĞLIKLI BESLENİLMELİ
İnsanın sağlıklı ve başkalarına faydalı olması için önce kendini koruması gerektiğini vurgulayan Dr. Şenol Ergüney, bunun için de doğal ve sağlıklı beslenme ile düzenli hayatın önemli olduğunu söyledi. Sağlıkla ilgili güvenilir olmayan tavsiyeler ile bitki ve karışımların dikkate alınmamasını gerektiğini anlatan Dr. Ergüney, “Sağlığımızla ilgili güvenilir olmayan tavsiyeleri dikkate almayalım ve doktorumuza danışmadan da uygulamayalım.

Bunun için pozitif bilime mutlaka danışmak lazım. Düzenli bir hayat yaşayalım. Sağlık için son derece önemli olan uykumuza dikkat edelim. Yatak odasın da bulunan telefon şarj cihazı ışığı bile uykuyu bozuyor; üstünü örterek sıfır karanlıkta uyumak lazım. Düzenli egzersizler yapılmalı.

Çağımızın hastalığı obeziteye karşı sağlıklı beslenmek gerekir. Bunun  için de yeterli ve dengeli beslenmeli; geleneksel ve doğal beslenmelidir. İşlenmiş ve katkılı hızlı tüketime dönük gıdalarla beslenilmemelidir. Ayrıca, sağlık için tehlikeli olan gazlı içecekler, kızartma, kavurma, aşırı yağlı, tuzlu,şekerli gıdalardan kaçınılmalıdır" dedi.  
 
KOYU MEYVE VE SEBZELER KULLANILMALI
Sebze ve meyve kullanımının insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekleyen Dr. Şenol Ergüney, “Özellikle koyu renkli, kırmızı ve mor ile siyaha yakın sebze ve meyveler kullanılmalıdır. Bu sebze ve meyvelerde  antioksidan çok daha fazla olduğu için sağlık açısından çok önemlidir. Stresten uzak durulmalıdır.

İklim ve dış şartlara uygun sağlıklı giyinilmeli; Özellikle kimyasallar ile beyazlatılan beyaz elbiselerden kaçınılmalıdır. Sağlığımız için ayrıca ilaçları doğru kullanalım. Türkiye’de yılda 900 milyon TL hatalı ilaç kullanımı var. Akılcı ilaç kullanımı yapılmalıdır. Nezle ve gripte antibiyotik kullanılmamalı. Gereksiz ve uygunsuz ağrı kesici kullanımı yapılmamalıdır" diye konuştu.
  
 
AİLE HEKİMİ ÖNEMLİ
Hastalıkların belirlenmesinde aile hekiminin çok önemli olduğunu da sözlerine ekleyen Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Şenol Ergüney,  “Aile hekimi, hastayı yakından takip ettiği için mutlaka gidilmeli ve danışılmalıdır. Onun yönlendirmesi ile ilgili uzmanlara gitmek en doğrusudur.”dedi.
 
TOMOGRAFİ’YE DİKKAT
Tomografinin sakıncalarına da dikkat çeken Dr. Ergüney, hastalar tarafından sürekli olarak tomografi talebinin yanlış olduğunu ifade ederek, şunları söyledi,”Gelişigüzel tomografi çekilmemeli. Sağlığımız için kesinlikle önerim, tomografide asla ısrar edilmemeli ve doktor uygun görürse yapılmalıdır.” Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli’de akciğer kanserinden çok, mide ve bağırsak kanserinin daha yaygın olduğunu kaydetti.
 
'ÇEŞME SUYU KULLANIYORUM'
İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırım ve hizmetleri yakından takip ettiğini da ifade eden Dr. Şenol Ergüney, içmesuyu ihtiyacını çeşmeden karşıladığını söyledi. Dr. Ergüney, “Ben çeşme suyu içiyorum ve çeşme suyunu da tavsiye ediyorum. İSU Genel Müdürlüğü’nün yatırım ve hizmetlerini yakından takip ettiğim için de gerçekten çeşme suyunun en sağlıklı olduğuna inanıyorum. “dedi.
 
Yaptığı çalışmalardan ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Dr. Şenol Ergüney’e günün anısına hediye verdi. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

 
Son Güncelleme: 08.10.2016 23:13
Anahtar Kelimeler:
TekirdağGülsin OnayPiyano
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37