Kamu kurumu personellerine eğitim

Kamu kurumu personellerine eğitim

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Ekim 2019 Çarşamba 11:50
Kamu kurumu personellerine eğitim

 

Maliye Bakanlığı Muhasebat Baş Kontrolörü Mesut Hastürk tarafından kamu personellerine “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” hakkında eğitim verildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kurum içi ve kurum dışı eğitimlerine devam ediyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve iştiraklerde görev yapan personele yönelik “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu” ile ilgili eğitim verdi.  İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından İzmit Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitim programında Maliye Bakanlığı Muhasebat Baş Kontrolörü Mesut Hastürk, kanun hakkında önemli bilgileri personeller ile paylaştı. Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen eğitime kamu personelleri yoğun ilgi gösterdi.

KAMU MALİ YÖNETİMİ VE 
KONTROL KANUNU EĞİTİMİ


İki gün süren eğitimde Baş Kontrolör Hastürk, ilk olarak kanunun amacı ve yapısı hakkında personellere bilgi verdi. Devamında personellere daha detaylı bilgi veren Hastürk, Kamu Mali Sistemi’ndeki Planlama, Bütçe ve Kesin Hesap, Bütçenin Sınıflandırılması ve Bütçe Uygulama Esasları konularına değindi. Kanun hakkında verilen bilgileri dikkat ile dinleyen kamu personelleri, kanun hakkındaki çeşitli sorularını Hastürk’e yöneltti. 

150 PERSONEL KATILDI


Baş Kontrolör Hastürk tarafından verilen eğitime, kamu kurumu personelleri yoğun ilgi gösterdi. Eğitime Büyükşehir Belediyesi’nden 53, iştiraklerden 21 ve ilçe belediyelerinden 76 olmak üzere toplamda 150 personel katıldı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programları farklı konularda ve alanında uzman eğitimcilerin katılımı ile devam edecek.


Son Güncelleme: 02.10.2019 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37