banner55

Kocaeli İtfaiyesi işyerlerine eğitim veriyor

Kocaeli İtfaiyesi işyerlerine eğitim veriyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Eylül 2017 Pazar 12:02
Kocaeli İtfaiyesi işyerlerine eğitim veriyor



Kocaeli
İtfaiyesi işyerlerinin acil durum ekiplerinin oluşturulması için işyeri çalışanlarına eğitim veriyor. 

İş güvenliği mevzuatı kapsamında işyerlerinin, acil durum ekiplerini oluşturması, bu ekiplere yangın ve ilkyardım hakkında eğitim aldırması ve her yıl en az bir defa tatbikat yapması zorunlu hale getirilmişti. Eğitimlerin alınmasından ve tatbikatların yaptırılmasından, işyeri sahibi ve yöneticileri sorumlu bulunuyor. Bu kapsamda alanında tecrübeli olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi işyerlerindeki çalışanların ihtiyaçları olan eğitimleri veriyor. Çalışanlar uzman itfaiye ekiplerince İtfaiye eğitim merkezi KOBİTEM’de, yangınla mücadele için eğitiliyor.

YANGIN EĞİTİMİ
Kocaeli İtfaiyesi bünyesinde hizmet veren eğitim merkezi KOBİTEM’de, kamu ve özel işyeri acil durum ekiplerine yangın eğitimi veriliyor. Deneyimli eğitmen kadrosu ve eğitim için uygun altyapısı ile İtfaiye eğitim merkezi KOBİTEM, işyerlerinin eğitim taleplerini karşılamak üzere hazır bulunuyor. KOBİTEM’den yangın eğitimi almak için İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na dilekçe, faks veya e-mail yoluyla başvurulabiliyor.

TEHLİKE SINIFINA GÖRE ÖZEL EĞİTİM VERİLİYOR
Başvuru alındığında, öncelikle uzman eğitmenlerce, işyerinde gözlem yapılarak, yapılan işin tehlike sınıfı belirleniyor. İşyerinde mevcut yangın güvenlik önlemleri de dikkate alınarak, işyeri tehlike sınıflarına özgü olarak daha önceden hazırlanmış olan altı farklı eğitim programından hangisinin uygulanacağına karar veriliyor. Belirlenmiş olan altı farklı eğitim programları, 8 saat ile 32 saat arasında değişen içeriğe sahip bulunuyor. Eğitimler, İzmit’te yer alan itfaiye eğitim merkezinde verildiği gibi, işyerinde de icra edilebiliyor. Her bir eğitim uygulamalı olarak veriliyor

TATBİKAT YAPTIRILIYOR
İşyerlerinin talep etmesi halinde, her yıl uygulayacakları tatbikatlar da KOBİTEM eğitmenleri tarafından yaptırılıyor. İtfaiye eğitim merkezinde verilen eğitimler ve yaptırılan tatbikatlar sayesinde, işyerlerinde çıkan yangınların azalması veya başlangıç aşamasında söndürülmesi, böylelikle de oluşacak olan can ve mal kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Eğitim için İtfaiye Eğitim Merkezi KOBİTEM’in 0530 469 68 01, 318 10 00 numaralı telefondan 3490 veya 3491 dahili hatları ile [email protected] elektronik posta adresinden başvuru yapılabiliyor. 


Son Güncelleme: 10.09.2017 12:04
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37