Öğrencilere 'kilo' karnesi geliyor

Öğrencilere 'kilo' karnesi geliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
04 Mayıs 2017 Perşembe 11:43
 Öğrencilere 'kilo' karnesi geliyor


ÇOCUKLARIN artık derslerinin yanı sıra sağlıklarıyla ilgili de karnesi olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği ‘Sağlıkla İlgili Fiziksel Uygunluk Karnesi Programı’ için 15 Nisan’da başlayan veri girişi 15 Mayıs’a kadar devam ediyor. Veriler uluslararası standartlarla karşılaştırılacak ve aileye aşırı zayıf, kilolu veya diyetisyene götürülmeli gibi tavsiyelerde bulunulacak. 

Konuyla ilgili bilgi veren Mektebim Okulları Kurucusu Ümit Kalko, "Tamamıyla çocuklarımızın beden eğitimiyle alakalı bir kural. Çok güzel bir sözümüz var; sağlam kafa sağlam vücutta olur. Nasıl ki sağlıklı bir eğitim ortamı için, iyi bir eğitim vermek için iyi bir eğitim ortamı, ona göre uygun hijyenik koşullar gerekiyorsa çocuklarımızın vücutlarının da doğru eğitim alacak bünyeye sahip olmaları gerekmekte" dedi.

Türkiye'de eğitimde uzun yıllardan beri en büyük problemlerden birinin beden eğitimi derslerinin layıkıyla yerine getirilmemesi olduğunu söyleyen Ümit Kalko, şöyle devam etti:

"Aslında ülkemizde uzun yıllardır en büyük sorunlardan bir tanesi beden eğitimi dersinin layıkıyla yerine getirilememesiydi. Beden eğitimi dersleri ülkemizde genellikle çocuğun topla oynatıldığı dersler olmuştu. Artık bu dersler gerekli hassasiyete sahip olmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle artık okullarda çocuklarımıza şınav, mekik, boy ve kilo noktasında 4 kategoride testler yapılacak. 

Yılda 2 defa yapılacak olan bu testler karneler haline dönüştürülecek ve velilerimize e-okul sisteminden karne olarak da ulaştırılacak. Çıkarılan bu testlerle çocuklarımızla ilgili alınması gereken bir aksiyon varsa aşırı kilolu yada aşırı zayıf gibi vücut bünyesinin güçsüzlüğü ile alakalı bir sorun varsa aksiyon haritası hazırlanacak ve aksiyon planlamasına göre de çocuğun takibi mümkün olacak. 

Yani aslında uzun yıllardır olması gereken bir süreç artık olmuş oluyor. Bizler de bu durumdan çok ümitliyiz. Sabahları evden çıkmadan evvel spor yapıp işe gittiğimizde nasıl kendimizi daha dinç hissediyorsak çocuklarımızın da eğitime gelirken vücutlarının daha dinç, daha sağlıklı, eğitim almaya daha açık halde olması biz eğitimcilerin işlerini kolaylaştıracaktır."

Mektebim Okulları bünyesinde de bu testleri yaptıklarını ve öğrencilerin vücut sağlığı için spora önem verdiklerini söyleyen Kalko sözlerini şöyle noktaladı:

"Biz bununla alakalı uzun süredir okullarımızda bulunan hekimimiz ve hemşirelerimiz aracılığıyla bu süreçleri başlatmıştık. Sabahları özellikle küçük yaş gruplarını okullarımızda jimnastik yaptırmadan derslere sokmuyoruz. 

Aşırı kilolu ya da aşırı zayıf olan çocuklarımız varsa okullarımız bünyesindeki diyetisyenler eşliğiyle onlara haritalar çıkarıyoruz, velilerimize süreç planlamaları çıkarıyoruz ve her daim yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Çünkü iyi bir eğitim alabilmeleri için vücutlarının da kafalarının da sağlıklı şekilde okulda olması gerekiyor." 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 04.05.2017 11:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37