THY'den işitme engelli yolcular için proje

THY'den işitme engelli yolcular için proje

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
16 Haziran 2017 Cuma 11:57
 THY'den işitme engelli yolcular için proje



TÜRK Hava Yolları (THY) Kabin Hizmetleri Başkanlığı, yolcularına sundukları farklılıklara bir yenisini daha ekledi. İşitme engelli yolcularını düşünerek bir proje üreten THY, uluslararası işitme engelliler dili eğitimini tamamlayan 30 kabin memuruna mezuniyet töreni düzenledi.

Yeşilköy'deki Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı'nda düzenlenen mezuniyet töreninde 30 kabin memuru işitme engelli yolcularına hizmet verecek. Mezuniyet töreninde kabin memurları İstiklal Marşını da işaret diliyle okumaları dikkatlerden kaçmadı. Törende bir konuşma yapan Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, kabin memurlarının iletişimde engel tanımadıklarını bu eğitimle gösterdiklerinin altını çizdi. 

KABİN MEMURLARI SAMSUN'DAKİ OLİMPİYATLARA HAZIRLANIYOR

Mezuniyet töreninde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çolak, "İletişim aslında insanın kendini en iyi hissettiği andır. İnsanlar, iletişim kurabildiği sürece kendini çok iyi hisseder. Bu sebeple evrensel işaret dilini THY uçaklarında görebileceksiniz. İşaret dilini bilen kabin memurlarımız daha önce uçuşlarda görev aldı. Türkiye'de ilk defa Samsun'da düzenlenecek olan 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları düzenlenecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın katkısıyla Samsun'da olimpiyatlar bizim için çok önemli. Ortalama 8 bin işitme engelli sporcu ve beraberindeki katılımcılar gelecek. Uçaklarımızla Samsun, Merzifon ve Amasya üzerinden Türkiye'ye ulaşacaklar. Bu yolcularımızın hizmeti, ihtiyaçları ve iletişimde engel yaşanmaması için eğitimleri almış arkadaşlarımız o uçaklarda, yolcularımızın her anlamdaki ihtiyaçları için iletişime geçerek, aldıkları eğitimin o verimliliğini yaşatacaklar" dedi. 

130 KABİN MEMURU 6 GÜN EĞİTİM ALDI 

Yılda 6 bin işitme engelli yolcunun Türk Hava Yolları uçaklarında seyahat ettiğini hatırlatan Çolak konuşmasına şöyle devam etti. : 

“Bu sayının ileride artacağına inanıyorum. Eğitimlerimiz sürecek. Rezervasyon sırasında diğer kabin memurlarımızı da bu eğitimler verilecek. Bu zamana kadar toplam 130 kabin memurumuz 6 günlük süren bu eğitimi aldı. Artık bu dille yolcularımızla irtibata geçecekler. Aslında vermek istediğimiz mesaj doğrudan ve engelsiz ulaştırmaktır. Bunu başardığımıza inanıyoruz.

KIZ ÇOCUĞUYLA ANLAŞAMADI İÇİNDE UHDE KALDI

Eğitimini tamamlayan Kabin memuru Sefer Uysal, başından geçen bir olayı basın mensuplarıyla paylaşarak, "Uçak kalktıktan sonra servisini yapıyordum. O ara bir kız çocuğuyla anlaşamadık. Bana bir şeyler anlattı. Anlayamayınca akrabalarına sordum. Bu, bana kendimi kötü hissettirdi. Daha sonra böyle bir programa gönüllü oldum. Şimdi eğitim alıyoruz" diye konuştu. 

Kabin memurlarından Merve Balcı ise işaret dilini kullanma konusunda kendilerini eksik gördükleri için gönüllü olarak eğitim almaya karar verdiklerini, bundan sonra engelli yolcuların da kalplerine daha çok dokunacaklarına inandıklarını kaydetti. 


Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 16.06.2017 11:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37