Yaya geçitleri çocuklar için renklendiriliyor

Yaya geçitleri çocuklar için renklendiriliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Kasım 2019 Perşembe 21:40
 Yaya geçitleri çocuklar için renklendiriliyor
Kentte, çocuklara yaya geçitlerinden geçme alışkanlığı kazandırılması amacıyla renkli motifli ve oyun işlemeli yaya geçidi uygulaması başlatıldı.

SAKARYA (AA) - Sakarya'da, çocuklara yaya geçitlerinden geçme alışkanlığı kazandırılması amacıyla yaya geçitleri renkli motifler ve oyun işlemeleriyle donatılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından yaya geçitlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Türkiye genelinde başlatılan "Önce Yaya" projesinden sonra çocukların ilgisini çekecek yeni bir proje daha hayata geçirildi.

Proje çerçevesinde, ADA Park çocuk oyun alanının karşısına renkli motifler ve oyun işlemeleriyle yeni bir yaya geçidi yapıldı.

Türkiye'de ilk kez yapılacağı belirtilen uygulama, Avrupa'da çeşitli ülkelerde farkındalık oluşturmak  amacıyla gerçekleştiriliyor.

Söz konusu geçitler, çocuklara trafikte daha dikkatli olmaları gerektiği bilincini aşılıyor.

Dünyada birçok ülkede bu tarz çalışmalar yapılarak, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve sürücülerin dikkatlerinin çekilmesi amaçlanıyor.

Uygulamanın kent genelinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 07.11.2019 21:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37