Yenikent'te okul kayıtları başladı, nüfus arttı

Yenikent'te okul kayıtları başladı, nüfus arttı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Temmuz 2019 Perşembe 10:34
 Yenikent'te okul kayıtları başladı, nüfus arttı


Gebze Yenikent'te okul kayıtlarının başlayacak olmasıyla birlikte öğrenci sirkilasyonu da başladı. Böyle giderse Yenikent'te eğitim veren Koç ve Musafa Üstündağ Ortaokulu'nun 30 kişilik sınıfları yeni eğitim yılında 50 kişiye çıkacak.

Mahallede yıllardır ikamet eden vatandaşlar, "Bir anda mahallemizin nüfusu arttı. Taşınan da yok ama bir sürü nakil geldi. Böyle giderse biz bile çocuklarımızı okula kayıt yaptıramayacağız" dediler.

Gazetemize gelen vatandaşların görüşleri şöyle:

Mahallemizde evler boşalmadan kayıtlar oldu. Bir evde 5, bazen 10 nüfus gözüküyor. Mahalleden son 16 gün içinde 239 kişi taşınmış, 239 kişi gelmiş görünüyor. Baktığımızda eşya taşıyan da yok. Burada günlük, haftalık, aylık evler kiralanmaya başlanmış.
 
Burada iki tane ilkokul var burada Mutlukent İlkokulu ve Sultan Ayhan İlkokulu. İkisinin mezun ettiği öğrencinin 1.5 katı öğrenci sistemde bizim mahalleye düşmüş.

Yenikent'de yıllardır eğitim veren Koç ve Mustafa Üstündağ Ortaokulu'nda mezun öğrencilerin 2 katı  dışarıdan yeni kayıt talebi var. Bunlar kayıt olduğu zaman da 30 kişilik sınıflar 50 kişi olacak. Eğitim kalitesi düşecek. Yetkililerin bir an önce olaya el atmasını bekliyoruz.
Son Güncelleme: 18.07.2019 23:26
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37