banner55

Ayakkabı sektörü AYMOD’da buluşuyor

Türkiye’nin en kapsamlı, Avrupa’nın ise ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, bu yıl 65. kez kapılarını açıyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Eylül 2021 Cuma 12:58
Ayakkabı sektörü AYMOD’da buluşuyor

Sektör, 2.5 milyar dolarlık ihracat hamlesi için büyük adım atacak

Türkiye’nin en kapsamlı, Avrupa’nın ise ikinci büyük ayakkabı ve moda fuarı olan AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı, bu yıl 65. kez kapılarını açıyor. 29 Eylül – 02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde, 6 Hall’de ve toplam 30 bin metrekare alanda düzenlenecek organizasyona, sektör profesyonelleri ile birlikte dünya genelinde 35’in üzerinde ülkeden binlerce alım heyetinin gelmesi bekleniyor.

2021 yılında özellikle ihracatta yeni rekorlara imza atan ayakkabı sektörünün yakından takip ettiği AYMOD Fuarı, 65’inci kez ziyaretçilerine ev sahipliği yapacak. Sektöre yön veren 1.000’in üzerinde markanın ürünlerinin sergileneceği fuar kapsamında, 2022 yılının ilkbahar – yaz sezonu koleksiyonları tanıtılacak.

2.5 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HAMLESİ İÇİN BÜYÜK ADIM ATILACAK!

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek AYMOD Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan TASD Yönetim Kurulu Başkanı Berke İçten “Yeni iş bağlantılarına adım atmamızı sağlayacak fuar kapsamında yılsonu ihracat hedefimizi de tazeleyerek dünyaya 1.5 milyar dolarlık Türk ayakkabısı ihraç etmek istiyoruz. Başta Türkiye olmak üzere Rusya, Ukrayna, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Irak ve Ürdün gibi yakın coğrafyada yaşayan 600 milyona yakın insanın ayakkabı ihtiyacını karşılar nitelikteki fuarda, B2B ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek” dedi.

“DÜNYANIN AYAKKABIDAKİ ROTASI TÜRKİYE”

“Ayakkabı sektöründe pandemi ile birlikte Uzakdoğu menşeili alım mekanizmasının kırıldığını görüyoruz” diye belirten Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, “Başta yakın coğrafyamızda bulunan Avrupa ülkelerinin farklı kıtalardaki ülkelerden ürün tedariki konusundaki algısı pandemiyle birlikte değişti. Bu ülkeler uzun mesafelerden sipariş verip ürünün gelmesini beklemekle yolda geçen süreyi, konteyner fiyatlarının da yükselmesiyle birlikte daha yakın mesafeden tedarik etme sürecine girdi.

Bu nedenle Türkiye özellikle Avrupa’nın hemen yanı başında olması nedeniyle önemli bir üretim merkezi konumunda yer alıyor. Ülkemizin 3.5 saatlik uçuş mesafesinde 65 milyar dolarlık bir piyasada ayakkabı ticaret hacmi dönmektedir. Bu yılın sonunda 1.5 milyar dolar seviyesinde ihracat hacmine ulaşmayı hedefliyoruz. 2023 yılı hedefimiz olan 2,5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için yüz yüze gerçekleşecek fuarların önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyorum” dedi.

TASD Başkanı Berke İçten son olarak, “Türkiye’nin üretim gücünü ve potansiyelini bilen büyük mağaza zincirleri ve alım grupları da artık Türkiye’ye gelmeye başladı. Ülkemizde 15 bin civarında üretici bulunuyor, 320 bin çalışan sayısıyla yıllık; 550 milyon çift üretim kapasitesine sahip olan ayakkabı sektörümüz, dünyanın 5. büyük ihracat merkezi konumunda bulunurken aynı zamanda dünyanın 6. büyük üretim merkezi olarak yer alıyor. Sektörümüzün daha çok kalkınması adına oldukça güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapacağımız 65. Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı AYMOD’a ayakkabı sanayinin tüm kollarını içeren profesyonelleri bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37