Benzin ve LPG arasındaki makas kapandı

18 Kasım 2021 Perşembe 12:06
Benzin ve LPG arasındaki makas kapandı

Dünyanın en büyük otogaz tüketicisi ve 4,5 milyonu aşan LPG’li araç sayısıyla dünyada en çok LPG’li aracın bulunduğu ülke konumdaki Türkiye’de son gelen zamlarla LPG ile benzin arasındaki fiyat farkı kapandı.BURSA (İGFA)-Türkiye’ de kullanılan LPG’nin büyük kısmı Cezayir’ den ithal ediliyor ve bu LPG doğalgazdan elde ediliyor. Dünya’ da enerji fiyatlarında yaşanan artışların ülkemize yansıması ise biraz daha farklı oldu. Ülkemizde otogaz fiyatları 0,60 Euro/Lt ve benzin fiyatları 0,75 Euro/Lt civarında. 

Akaryakıtta artan fiyatlarla ilgili konuşan BRC Türkiye CEO’su Kadir Örücü, "Yılbaşından bu yana LPG fiyatları yüzde 72, benzin fiyatları ise sadece yüzde 17 arttı. Bu nedenle aradaki makas hızlıca kapandı ve LPG kullanmanın ekonomik yönden bir cazibesi kalmadı.

Ülkelere göre küçük farklılıklar göstermekle birlikte Avrupa’da otogaz fiyatları 0,80 Euro/Lt, benzin fiyatları 1,50 Euro/Lt olarak değişiklik gösteriyor. Bu fiyatlara göre Avrupa ülkelerinde LPG, benzin makası yüzde 56 yakıt ekonomisi sağlarken ülkemizde bu oran yüzde 4 gibi ölçülemeyecek bir seviyeye gelmiş durumda” diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37