BTSO ile Filistin'in Nablus Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı

09 Ekim 2021 Cumartesi 12:46
BTSO ile Filistin'in Nablus Ticaret ve Sanayi Odası arasında protokol imzalandı

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Filistin'in Nablus Ticaret ve Sanayi Odası arasında iyi niyet protokolü imzalandı.

BTSO'dan yapılan açıklamaya göre, videokonferans yönetimiyle gerçekleştirilen törende, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve Nablus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Omar Hashem, iyi niyet protokolünü imzaladı.

Burkay, törende yaptığı konuşmada, iş dünyası olarak Filistin halkının yanında olduklarını, her fırsatta açık ve net olarak ifade ettiklerini belirtti.

Filistin'deki siyasi çözümün, ülkeye yapılacak yatırımlar ve iktisadi olarak güçlü bir Filistin inşa edilmesiyle mümkün olduğuna inandıklarını ifade eden Burkay, şunları kaydetti:

"Gelişmiş bir ekonomi, nitelikli istihdam ve eğitim sorununu aşmış bir Filistin, haklı mücadelesini çok daha güçlü bir şekilde sürdürecektir. Ülkemizin Filistin'e olan tarihi ve manevi yakınlığına karşın Filistin halkının da Türk milletine karşı gösterdiği tevazuyu, özellikle vurgulamak istiyorum. Filistin'in her alanda Türkiye'yi tercih etmesi ve Türk firmalarına öncelik vermesi, Filistin pazarında her çeşit Türk ürününün bulunması, bunun en önemli kanıtıdır. Nablus Ticaret ve Sanayi Odası da özel sektöre seçkin hizmetler sunan, yatırım ortamının geliştirilmesine katkı sağlayan önemli bir kuruluş niteliğinde. Odalarımız arasındaki karşılıklı işbirlikleriyle inşallah Bursa ile Filistin arasındaki ticari ilişkiler daha da gelişecektir."

Nablus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Omar Hashem de Filistin'de Türk ürünlerini en gözde ürünler olarak gördüklerini vurgulayarak, "Bursa ile Filistin arasında güzel bir ticari hareketlilik var. Bu ilişkilerin daha da güçlenmesini istiyoruz. Bu anlaşmanın arkasında büyük emek var. Temennimiz, iki ülke arasında ve iki kurum arasındaki ekonomik ilişkileri daha ileriye taşımak. Protokolün Filistinli iş insanları için yeni ufuklar açacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa da "Filistinli ve Türk iş insanlarının ilişkilerinin güçlenmesi için çalışıyoruz. İlişkilerimiz her zaman kardeşliğe dayalı olacaktır. Protokolün amacına ulaşması için elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Anahtar Kelimeler:
ProtokolFilistin
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37