banner55

EİB ihracatın yıldızlarını ödüllendirdi

25 Kasım 2021 Perşembe 13:31
EİB ihracatın yıldızlarını ödüllendirdi

Ege İhracatçı Birlikleri, 2020 yılında gerçekleştirdiği 13 milyar dolarlık ihracata 5 milyar 331 milyon dolarlık katkı sağlayan 58 üyesini geçen sene pandemi koşullarında ertelenen “EİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”yle ödüllendirdi.İZMİR (İGFA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, 2020 yılı gibi belirsizliklerin had safhaya ulaştığı bir yılı 169 milyar dolarla hedeflerin üzerinde kapatmayı başardıklarını belirterek, "Pandemide hem geleneksel pazarlarımızdan, Hem de hedef pazarlarımızdan önemli tutarlarda siparişler aldık. Küresel tedarik zincirlerindeki kırılma sonucunda ülkemize yönelen bu ilgiyi lehimize kullanmayı başardık.  Ege İhracatçı Birlikleri çatısı altındaki ihracatçılarımız, pandemi yılında, bir önceki yılda gerçekleştirdikleri rakamı korumayı başararak, önemli bir istikrar gösterdi” dedi.

Gülle, dış ticaret fazlası veren Türkiye’ye ancak ve ancak ihracat yıldızlarımn başarılı performansları ve katma değerli üretime yapacakları yeni yatırımlarla ulaşabileceklerini belirterek, "Önümüzdeki süreci yeni yatırımlarla, katma değerli ürünlerle süslemeli; ve 5 yıl içerisinde, 300 milyar dolarlık hedefimize ulaşmalıyız. Son 12 ayda, 215 milyar doları aşmayı başardık. Ben bu yolda, Egeli ihracatçılarımıza sonuna kadar güveniyorum" diye konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ise sektöründe öncü, sürdürülebilirliğe yatırım yapan firmaların 2020 yılı EİB’nin toplam 13 milyar dolarlık ihracatının 5 milyar 331 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdiğini belirterek, "Sürdürülebilirlik tartışmasında çevre ile ekonomik kalkınma arasında güçlü bir ilişki var. İklim krizi; 21’inci yüzyılın çok cepheli, en çetin, en derin hesaplaşması ve bizi etiğin yeni cephelerine doğru itiyor” dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37